Kaivelin valokuva-arkistoja hienolta melontakesältä 2006. Koloveden kansallispuisto on meiltä vaivaisen tunnin ajomatkan päässä – pääsee sinne Leppävirralta myös vesitse. Kolovesi sijaitsee kuuluisalla Heinäveden reitillä. Kesällä 2006 kävimme pariinkin kertaan melomassa Kolovedellä.

Laskimme kanootin vesille Kirkkorannasta, joka on oikeestaan keskellä pitkulaista Koloveden aluetta. Suuntasimme siitä pohjoiseen Ukonvuoren kalliomaalauksille pitkin hienoja kallioisia rantoja.

Paikka oli vaikuttava, vaikka kalliomaalaukset olivat suttuisia punamultaläikkiä.


Sitten kiersimme niemen takaisin ja jatkoimme etelään hienossa aurinkoisessa kesän ensimmäisessä helteessä. Emme tavanneet yhtään ihmistä, hyttystä taikka paarmaa ja Koloveden vuonoissa tuulikaan ei ollut haittana – mitä parhain melontakeli.

Tankkasimme, uimme ja lepäilimme Vaajasalon eteläpään leiriytymispaikalla. Siitä jatkoimme Havukkavuoren kalliomaalauksille, joita ei ollut merkitty mitenkään. Siinä aikamme melottuamme ympäri niemee, rantauduin louhikkoon etsimään maalauksia.

Äh, turha koluaminen tuonne ylös.

Sitten huomasimme kanootista käsin, jotain punaista kallioissa ja löysimmehän ne. Olisisvat saaneet olla merkittyjä. (Kuvien sumuisuus johtuu siitä, että aurinkovoidetta pääsi linssiin blur-suotimeksi)Maalauksilta oli komeat näkymat Koloveden salmiin.

Loppumatka tultiin sitten myötätuulessa. Tässä reitin kapein kohta Vaajasalmessa.

Hieno päivä upealla Kolovedellä – melojan paratiisissa. Päätimme tulla tänne uudelleen – niin paljon jäi näkemättä ja kokematta.