Hiirulaisen yökiireet

Riistakamera on ollut vahdissa lintujen ruokintapaikan tähteillä. Se bongasi ensimmäisen siilin 30.4. yöllä. Vaikka tarjolla on ollut pähkinöitä, ei sitä ole näkynyt sen jälkeen… No, mulla on siileille suunnitelmia, mutta niistä myöhemmin.

Toissa yön taltioinnit huvittivat niin suuresti, että koostin niistä videon. Tavallisesti hiirulainen vierailee kamerassa 1-2 kertaa yössä etsiessään syötävää.

Hiirulaisella oli nyt kova työ piilottaa kourallinen pähkinöitä ennen kuin harakat herää. Kaksi tuntia se aherti. Halakopinon takaa voisi löytyä kasa pähkinöitä 8)

Kumpikohan tämä mahtaa olla: metsä- vaiko kotihiiri?

2015-03-04T10:38:49+00:0006.05.2012|8 Comments

8 Comments

 1. Maria Veikontytär 6.5.2012 at 13:20

  Lajituntemukseni on tosi heikko, en nähnyt mahan alusta, sellainen, olen antanut itseni ymmärtää on METSÄHIIRIllä valkoinen. Asuessani Satakunnassa näin niitä usein, eivät taida täällä Savossa asti asustaa. M-hiirillä on melko suuri reviiri ja pysyvät metsässä. Niin, ja niillä on sellaiset Mikki Hiiren pyöreät korvat.
  Olemme (Erämieheni metsästää ja kalastaa ja kerää satoakin) kanssa suunnitelleet ostavamme tuommoisen kameran, ihan huvin vuoksi. Osaisitko/ haluaisitko neuvoa mikä niista palvelisi huvittelun haluisia?

  • Anssi Toivanen 7.5.2012 at 17:38

   Kameran valinnassahan vaikuttaa kennon laatu eli pikselit. Itselleni sopi tämä Keep Quard 680V: http://leppavirta.blogspot.com/2012/01/isoveli-valvoo-yollakin.html Se ottaa kuvia tai videoo. Itse olen tykästynyt noihin videon pätkylöihin. Ostin tuohon sitten lisäksi Duracelin akut 8 kpl ja niille laturin. Akut kestää huomattavasti pidempään kuin patterit. Ekalla latauksella on ollut jo yli kk käytössä, kun patterit tyhjeni viikossa.

 2. Annika 6.5.2012 at 13:24

  Kyllä on reppanalla kauhea homma 🙂
  Hiiri on videolla niin vikkelä, että lajinmääritys jää vähän heikoille, mutta vatsan ja selän väriraja näyttää muutamassa kohdassa aika voimakkaalta, joten veikkaisin metsähiirtä. Häntäkin on metsähiirimäisen pitkä.

  • Anssi Toivanen 7.5.2012 at 17:40

   Joo, vipellystä riitti 8) Niin juuri… No, hiiri se ainakin on…

 3. Tarja 10.5.2012 at 06:50

  Hiiri ei niitä lemppareita ole eikä muutkaan tuon sortin jyrsijät. Olen kuullut, ettei kotihiiri tee varastoja, joten veikkaan metsähiirtä, jo noiden korvienkin takia.
  Kyllä tuon videon katsoin loppuun asti ja samalla mietin mikä tuossa jyrsijässä inhottaa, ihan söpöltä se näyttää näin katsottuna.

  • Anssi Toivanen 14.5.2012 at 19:35

   Ihan mukava jyrsijä kuhan pysyttelee seinien ulkopuolella 8)

 4. Maria Veikontytär 14.5.2012 at 20:07

  Kiitos neuvosta, ollaan katseltu pätkylöitäsi.

  Minä olen kovasti mielistynyt erilaisiin hiiriin. Luulen että kun on luonut yhteen lajin edustajaan “luottamuksellisen suhteen” laji muuttuu huomattavan siedettäväksi:)

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus