logo

Hiirulaisen yökiireet

Riistakamera on ollut vahdissa lintujen ruokintapaikan tähteillä. Se bongasi ensimmäisen siilin 30.4. yöllä. Vaikka tarjolla on ollut pähkinöitä, ei sitä ole näkynyt sen jälkeen… No, mulla on siileille suunnitelmia, mutta niistä myöhemmin.

Toissa yön taltioinnit huvittivat niin suuresti, että koostin niistä videon. Tavallisesti hiirulainen vierailee kamerassa 1-2 kertaa yössä etsiessään syötävää.

Hiirulaisella oli nyt kova työ piilottaa kourallinen pähkinöitä ennen kuin harakat herää. Kaksi tuntia se aherti. Halakopinon takaa voisi löytyä kasa pähkinöitä 8)

Kumpikohan tämä mahtaa olla: metsä- vaiko kotihiiri?

 • Jaa

8 Kommentit

 1. Lajituntemukseni on tosi heikko, en nähnyt mahan alusta, sellainen, olen antanut itseni ymmärtää on METSÄHIIRIllä valkoinen. Asuessani Satakunnassa näin niitä usein, eivät taida täällä Savossa asti asustaa. M-hiirillä on melko suuri reviiri ja pysyvät metsässä. Niin, ja niillä on sellaiset Mikki Hiiren pyöreät korvat.
  Olemme (Erämieheni metsästää ja kalastaa ja kerää satoakin) kanssa suunnitelleet ostavamme tuommoisen kameran, ihan huvin vuoksi. Osaisitko/ haluaisitko neuvoa mikä niista palvelisi huvittelun haluisia?

  • Kameran valinnassahan vaikuttaa kennon laatu eli pikselit. Itselleni sopi tämä Keep Quard 680V: http://leppavirta.blogspot.com/2012/01/isoveli-valvoo-yollakin.html Se ottaa kuvia tai videoo. Itse olen tykästynyt noihin videon pätkylöihin. Ostin tuohon sitten lisäksi Duracelin akut 8 kpl ja niille laturin. Akut kestää huomattavasti pidempään kuin patterit. Ekalla latauksella on ollut jo yli kk käytössä, kun patterit tyhjeni viikossa.

 2. Kyllä on reppanalla kauhea homma 🙂
  Hiiri on videolla niin vikkelä, että lajinmääritys jää vähän heikoille, mutta vatsan ja selän väriraja näyttää muutamassa kohdassa aika voimakkaalta, joten veikkaisin metsähiirtä. Häntäkin on metsähiirimäisen pitkä.

 3. Hiiri ei niitä lemppareita ole eikä muutkaan tuon sortin jyrsijät. Olen kuullut, ettei kotihiiri tee varastoja, joten veikkaan metsähiirtä, jo noiden korvienkin takia.
  Kyllä tuon videon katsoin loppuun asti ja samalla mietin mikä tuossa jyrsijässä inhottaa, ihan söpöltä se näyttää näin katsottuna.

 4. Kiitos neuvosta, ollaan katseltu pätkylöitäsi.

  Minä olen kovasti mielistynyt erilaisiin hiiriin. Luulen että kun on luonut yhteen lajin edustajaan ”luottamuksellisen suhteen” laji muuttuu huomattavan siedettäväksi:)