logo

Tajunnan laajentamia

Olen tän talven aikana innostuntut HDR-kuvauksesta uudelleen. Syynä on se että päivitin Photomatix Pro uusimpaa versioon 4.1 ja sen mukana tuli paljon uusia säätömahdollisuuksia. Ennen niin voimakkaan fiktiivisistä kuvista saa nyt helpommin luonnollisempia. Tosin edelleen saa grungea niin paljon ku lystää 8)

Miten maiseman voikaan nähdä erillalailla kun ottaa kolme kuvaa prikulleen samasta paikasta eri valotusasteilla ja länttää ne päällekkäin Photomatxilla ja sitten sekotellaan värejä hiukan….

  • Jaa

4 Kommentit

  1. Näyttävät tosi kauniilta. HDR on vielä kokeilematta, kuten moni muukin asia. Ilmeisesti menetelmällä saa vaalennettua tummia ja tummennettua vaaleita kohtia, kun näyttävät niin tasapainoisilta. Sanoo täysin amatööri…

    • Juuri niin… Eli saadaan enemmän sävyjä talteen kohdista, jotka normaali kuvassa olis palanut puhki tai mennyt mustaksi.

  2. Onpa komeita. Minullakin sama kuin Irmalla, hdr on ihan kokeilematta. Kameran automaattista hdr-toimintoa olen joskus huvikseni kerran pari koittanut mutta ei ole tullut käytetyksi sitäkään.
    Erityisen hieno tuo neljäs kuva jossa valo punertaa kuuraisia oksia.

    • Kameran valotuksen haarukointia käytän noiden kolmen kuvan ottoon. Juuri huomasin että se toimii myös ajastimella… Tuosta kuuraoksista on tulossa canvas-taulu. Kattotaan miltä se siinä muodossa näyttää.