logo

Kivikurun kainaloissa

Läksin eilen tutkimaan Jäppilän saloja. Siellä risteilee joukko mettäautoteitä todella kivisissä maisemissa. Savon Inariksi sitä mainostetaan. Suuntasin ensiksi Kivikurulle, jossa olen kerran aiemmin pikaisesti käynyt.

Hemmetin hieno paikkahan se on. Ihmettelen miksi se on niin vähän arvostettu. Ihan Orinoron vertainen nähtävyys ja Sorsakoski-Jäppilä maantiellä on vain haalistunut puukyltti asiaa osoittamassa. Tänne siis pitää osata tulla.

Mahtavaa louhikko. On täällä joskus käynyt kunnon ryminät.

Pompin kiveltä kivelle läpi kurun ja kiipesin lopuksi takaisin mäen päälle.

Pieniä luolia pilkoitteli joka paikassa.

Tämä luola oli isoin. Tuon keskimmäisen männyn käppyrän kohdilta pääsi ihan immeisen mentävään tilaan, jossa olis varmasti pysynyt kuivana sateellakin.

Täällä sai ihastella keloja, jotka meidän korkeuksilla on harvinaisia.

Lissee kuvia kuruvaelluksesta ja ajo-ohjeita löytyy nuamakirjan galleriasta.

Jatkoi Kivikurulta matkaa ja kurvailin mettäautoteitä ja löysin uusia kohteita, mutta niihin pitää palata myöhemmin. Talviajan pimeys ajoi kotio…

  • Jaa

7 Kommentit

  1. Aivan uskomaton paikka, totta tosiaan. Kuin peikkojen kivien paiskelukenttä. Kuvissasi se on karu ja osittain pelottavakin paikka, näinkö myös todellisuudessa, uskoisin näin. Komea kuvasarja, enpä muuta voi sanoa…:)

  2. Pitsit sekaisin: Minusta myös ihan mahti paikka. Tykkään tollasista mahtipontisista paikoista ja suurista kivistä. Siinä tuntee ittensä pieneksi luonnon voimien edessä.

  3. Onpas mahtava paikka kerrassaan. Tuohan pitäisi olla ihan kansallinen nähtävyys – missä päin tuo tarkemmin ottaen on?

    Minäkin tykkään kivisistä paikoista, louhikoista ja kallioista. Niissä on ihan oma tuntunsa, kun ei ole multaa ja maata siinä peittona. Isoja siirtolohkareitakin pitää aina metsässä poiketa polulta katsomaan. Lapsena piti aina tietysti jokaisen päälle kiivetä, mitä isompi kivi ja vaikeampi niin sen parempi tottakai.

    Tuolla saa kyllä pomppiessa katsoa ettei pompi johonkin onkalon pohjalle. 😛

    • Mukava kun pistäydyit. Blogisi vaikkutti myös mielenkiintoiselta. Kuhan opetuskiireet hellittää niin pitää surffailla siellä laajemmin… Ei lammessa ollut rupikonnat kudulla? Viime keväänä näihin aikoihin siellä kävi kova kurnutus ja pulahtelu.