logo

Iloinen perhetapahtuma

Tein joskus vuosia sitten pöntön, jonka kanteen askartelin reiän web-kameralle. Useana keväänä olen tätä viritystä pitänyt milloin puussa milloin varaston seinällä. Nyt tämä pönttö jäi vuodeksi seinälle – ilman kameraa. Kun sinitintti kiinnostui pöntöstä keväällä, laitoin kameran paikoilleen.

Sinitintti ei huolinut sitä vaan teki pesän naapurin puutarhakopin seinällä olevaan pönttöön. Luulin ettei pönttö kelpaa taaskaan…

Viime viikolla huomasin, että tiaiset pitävät rumpaa pöntön sisäänkäynnissä. Ei kun kamera kiinni koneeseen ja yllätyksekseni siellä oli jo 5 poikasta. Eilen kurkkasin kameralla uudelleen ja nyt siellä oli jo 8 nälkäistä lapsukaista. Alla video ruoka- ja puhtaanapidosta.

Kuvan laatu on huono, mutta kirkkaalla säällä valoa tulvii pönttöön ja kameralla voi kuitenkin seurata mitä pöntössä tapahtuu. On mulla sinne viritetty valokin – vanha polkupyörän dynamolampun polttimo, mutta olen hukannut kännylaturin, jonka virittelin virtalähteeksi.

  • Jaa

6 Kommentit

  1. Täällä noita pienokaisia riittää, oikein vauvabuumi menossa. Hauskan näköisiä nuo tintin pojat suu auki, niinkuin tuulessa heiluvia suppilokukkia.

  2. Pehmyt piirto: Lämmin kesän alku on antanut hyvän alun lapsukaisille. Joo, vielä silmät ummessa…

  3. Jännä kamera, kiva katsoa tämmöistä kuvaa jota ei muuten mitenkään pääse näkemään. Laatutaso ei ainakaan minua haittaa, selvää saa ihan hyvin.

  4. uuvana: Mä tykkäisin paremmasta laadusta, mutta kyllä siitä tosiaan näkee mitä pöntössä tapahtuu.

  5. Ihan selväksi tuli filmin juoni. Voisiko kameran viritellä pöntön suulle, niin näkisi, miten pienet lähtevät pesästä…

  6. irma: Joutuisin irrottamaan kameran katosta ja silleen… En kehtaa mennä häiritsemään pesintää. Pitää seurata manuaalisesti milloin ne lähtee.