logo

Pähkinäsyöppö

Närhi on harvinaisen viisas lintu varislinnuksi – oikea pähkinäsyöppö.

Se noukkii maahan pudottamat pähkinät, jotka …

… se on ensin nokkinut irti munkkirasvapähkinä valustani. Harakat eivät edes koske tuohon pakettiin.

Sitten vielä kuikuillaan mongolianvaahterassa, josko hakis lisää… Tänäänkin niitä oli jopa kolme vahdissa samaan aikaan. Niillä oli selvä nokkimisjärjestys.

 • Jaa

10 Kommentit

 1. Hitsi kun hieno närhi. Ja kätevän näköinen tuo sun munkkirasvahärdelli. Varmasti houkuttelee porukkaa paikalle. Ilman muuta sitten huomenna tai sunnuntaina pihabongaukseen 🙂

 2. Taas pitää todeta, miten korea lintu närhi on. Tuo pähkinöiden valaminen rasvaan taitaa vähän hidastaa niiden hamstraamista…

 3. Närhi on tosi kaunis ja ilmeikäs lintu ja sinun kuvasi tuovat sen hyvin esille! Meilläkin käy närhi silloin tällöin, mutta tosi arka se on.

 4. tuuluska: Sillä on komeet sivupeilit. Ai, olisko se pihabongaus ny… Pitäs kai sitä osallistua kun tuli liityttyä paikalliseen lintuyhdistykseen.

  irma: Tuo on vain hidaste, mutta parempi niin. Saavat vähän rasvaa lisävoimaksi.

  Uuna: Juu, kyllä se huomaa jos liikahdan ikkunan takana. Pitää olla kameran takana liikkumatta, että siitä saa kuvan.

 5. Närhi on todella komea, kaunis lintu. Hieot kuvat olet saanutkin, hienostoi näkyy sinisen ”siipipeilin” yksityiskohdatkin. Varsinkin ekassa kuvassa näkyy myös hienot ”leukaviiksikarvat” luta vasten.
  Tosi viisaita ovat, nokkelia mutta samalla varovaisia.
  Uskaltaako harakka tulla muuten ruokintapaikalle? Itse en ole harakkaa koskaan lintulaudalla nähnyt. Se vaikuttaa vielä varovaisemmalta kuin närhit.

 6. Komeat kuvat! Osallistukaa te nyt siihen pihabongaukseen, minä kun en täältä pysty – harmi! Ja katsotaan tuleeko kommentit läpi 😉

 7. uuvana: Kyllä harakat käy useasti ja syssyllä rikkoivat talimakkarasta verkon ja veivät puolet syödyn makkaran… Sen vuoksi mulla on niissä nyt katiskaverkkoa ympärillä. Varovaisempia ne on kuin närhi, mutta olen yllättänyt nekin putkella useasti.

  Elisa: Olen viritellyt pihabongausta varten erikoisherkkuja ja odottelen tässä sopivaan ajankohtaa. Taitaa tuo kevyt lumisade vaan sotkea…

 8. Ikkuna taitaakin olla ainut paikka, mistä närheä saa kuvattua. Ihan kauhean arka luonnossa, samoin kuin harakka. Fiksujahan ne ovat ja ehkä tuo varovaisuuskin on fiksuutta.
  Minä lähden pihabongaamaan riistanruokintapaikalle, kun en viitsi jäädä noita puluja laskemaan omaan pihaani ;). Ohjeissa luki piha, puisto tai muu paikka, niin kaippa tuokin käy.

 9. Elisa: Vastasin just haasteeseen 8)

  Hullukaali: Sää sotkee täällä tuon pihabongauksen. Lunta tulee, joten kaikki minun pihalle ripottelemat herkut peittyvät. Eilen sama juttu. Listaan ei tullut muuta kuin talitinttejä 5, sinitinttejä 2 ja herra harakka.