logo

Leppävuoren tykkylumilla

Eilen pistäydyin Leppävuorella. Tuttavat olivat käyneet siellä lumikenkäilemässä viikonloppuna ja kehuneet maisemia.

No, maisemathan oli suoraan Rukalta: tykkylunta joka puolella. Vastaavaa en ole aiemmin täällä nähnyt. Lumikenkien jäljet olivat mukavasti jäätyneet ja kestivät just ja just tälläisen jalkamiehen.Kirkonkyläkin näkyi puiden välistä.

Kuten myös Leppävirran silta.Eihän siinä voinut kuin ihailla tätä sinivalkoista maisemaa.

 • Jaa

9 Kommentit

 1. Komeita ovat todellakin ja aurinkokin vielä näyttäytyi….välillä kyllä tulee sääli noita pienempiä puita, kun meinaavat ihan kaksinkerroin taipua taakkansa alla, tulee tarve mennä ja ravistella enimmät lumet pois….=)

 2. Hedly: Osa puista olikin jo hautautunut ja taittanut niskansa. Siinäpä se oliskin mennyt loppupäivä – tai loppuviikko – ravistellessa puita 8)

 3. Viime yönä tuuli sitten tiputteli noita möykkyjä talomme katolle, aivan kuin olisi tykillä ampunut.
  Meillä on korkeita mäntyjä tosi lähellä taloa, joten tuuli viskasi tiestysti ne talon päälle.

  Mutta hienoa on ollut nähdä tykkypuita täällä lounaassakin, vaikka eivät ehkä ihan noin upeita olleet. Vieläkin on puissa lunta jäljellä, mutta suurin osa on tippunut.

  Kaunista, kaunista! Hienoja kuvia!

 4. Hedly: Jos oliskin mun puut…. 8)

  Uuna: Joo, yön aikana on täältäkin lähteneet kuurat ja lumet puista. Näyttää tuulevan aikalailla… Nyt voikin sitten hyvällä omallatunnolla tehdä töitä 8)

 5. Korkeilla paikoilla on komeimmat tykyt. Komeat on kuvasikin. Aamulla näkyi muuten iso punainen laskeutuva kuu puoli kahdeksalta. Enpä malttanut pysähtyä kuvaamaan, kun pelkäsin auton hyytyvän siihen paikkaan (30 astetta taas aamulla, nyt enää vain 25).

 6. irma: Komeet oli tykyt. Nyt ne on taineet tuulessa jo tipahdella. Täällä ei ole ollut kuin enää pakkasta asteen pari yli 20 astetta.

 7. Jo on lunta! Maisemat ja puut näyttävät upeilta. Onneksi täällä etelämmässä ollaan jo 20 asteen lämpösemmällä puolella.

 8. Ankia: Meilläkin laski -17°C ja sisällä on saman verran plussaa. Meikäläinen unohti takan pellit auki yöksi 8)