Kuusen kävyt loppu

Viikonlopun aikana kierrellessä koskella huomasin tuoreella hangella kymmeniä ellei jopa satoja männynkävyn osista koostuvia kasoja. Käpyjen murskaajaa ei näkynyt, vaikka tiesin sen olleen lähettyvillä, koska tuoreita kasoja oli ilmestynyt edellisen päivän jälkieni päälle. Villiorava on cityoraviin verrattuna tosi arka eläin metsässä.

Villioravan pääsääntöinen ravinto on kuusenkäpyjen siemenet ja kun ne loppuu sille kelpaa myös männynkävyt. Nuoressa männikössä lähes jokaisen puun juurella oli oma keko.

Miksiköhän se ei syö käpyä puussa?

Tässä tuore kasa edellisen päivän jalanjäljillä. Kovin tarkkaa se ei käpyä syö, koska jätöksissä on aina jokunen siemen jäljellä.

Oravahan hamstraa syksyllä syötävää piiloihin. Ilmeisesti tässä on ollut eräs kätkö, joka on kaivettu auki.

No, tämän oravan ei tarvitse selviytyä näistä pakkasista pelkillä kävyillä. Tuoreet oravan jäljet johtavat kanavan sulkuja pitkin uuden kanavan rannalla sijaitsevaan rivitaloon.

2015-03-04T12:00:45+00:0011.01.2010|5 Comments

5 Comments

 1. uunas 11.1.2010 at 14:38

  Kyllä täälläkin kätköjä etsitään ja näyttävät oravat syövän kuusenkärkiäkin. Mutta niistä kelpaa vain pieni osa ja loput sitten tiputetaan meidän pihalle.
  Linnuille annamme pähkinöitä, mutta oraville vain rajoitetusti, koska turha niitä on antaa kätkeä mäkeen.

  Kiitos syöte-vinkistä, sehän on hieno systeemi. Olen harmitellut, kun blogilista katkeaa nyt koko ajan, mutta olkoon, nyt löytyi parempi väline. Kiitos todella!

 2. Elisa 11.1.2010 at 17:40

  Oravat ovat kyllä melkoisia ‘petoja’ ja taitavia kätkemään ruokaa. Mainio löytö tuo kolonen.. Mikähän lie hukkaprosentti löytöjen suhteen?

 3. ATToivanen 11.1.2010 at 19:54

  uunas: Kerkkiä en olekaan nähnyt syötävän. Pitänee tutkailla… Syötteenlukija oli minusta kätsempi, joten sen vuoksi siihen siirryin.

  Elisa: Niin, hukka on varmaan suuri – uusien puiden määrästä päätellen 8)

 4. uuvana 12.1.2010 at 18:55

  Oho, rivitalo-orava. :O Tienannee siis ihan mukavasti – käpybisneksillä kai? 😉

  Mielenkiintoisia kuvia. Aika jänskää tosiaan miksi orava on tullut maahan syömään.

  Minäkin olen kuusenkerkkiä nähnyt tiputeltuina tosi paljon, joidenkin puiden alla oli tavaraa ihan mattona asti jo ennen lumien tuloa. Lienee paikallisia eroja käpysadoissa siis(?).
  Minä en ole ikinä nähnyt tuollaista aukikaivettua kätköä, puissa olevia kätköjä kyllä.

  Naurakaa vaan kun on tyhmä kysymys, mutta mites tuo syöte-homma toimii? Olisi kiva kokeilla mutta en tiedä mistä se haetaan.

 5. ATToivanen 12.1.2010 at 21:56

  uuvana: On niitä oravia häädetty kerrostaloistakin 8) Toi kerkkien syönti on mulle ihan uutta – en ole nähnyt ees jätöksiä.

  Googlella on Syötteenlukija (varmaan löytyy googlettamalla Syötteenlukija), johon voi lisäillä blogeja, joita seuraa. Ihan pelkkä blogin osoite lisätään listaan. Se näyttää mihin blogiin on tullut uusia postauksia ja niitä voi lueskella menemättä itse blogiin. Kommentit on kyllä kirjoiteltava itse blogissa.

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus