logo

50913

Olen tuossa miettinyt että montakos kuvaa olen tuolla nykyisellä kamerallani Canon EOS 40D ottanut. Kuvalaskin pyörähtää jokaisen 10 000 laakin jälkeen nollaan ja enhän mä sitä ole laskenut kuinka monta kertaa se on sen tehnyt. Kameran valikoista tietoa ei myöskään löydy. Tieto kiinnostaa mua sen takia, että edellisen kameran suljin jumahti about 35 000 laakin jälkeen.

Ei kun googlaamaan… Aikani etittyä törmäsin jonkun keksustelupalstan kautta astrojargonin EOSInfo sivuille, josta löytyi pikkuohjelma, joka lukee kameran tiedot. Ohjelma soveltuu lähes kaikille Canon EOS malleille.

Ei kun imuttamaan ohjelma, asentamaan se ja kamera kiinni koneeseen USB-piuhalla sekä virrat päälle. Ohjelman näytölle ilmesty kuvan mukaiset tiedot. Owneriksi kirjoittelin nimeni.

Siis 50 913 laakia kahdessa vuodessa. Se tekee … 51 000/(2*365) about 70 laakia/päivä. Että silleen… Muistaakseni 40D sulkimelle luvataan kestämään 150 000 laakia eli tuolla kuvausvauhdilla sulkimen pitäs kestää vielä about 4 vuotta. No, ei tässä sitten ole hätää… Mutta pitää muistaa että kamerat ja sen osat ovat kuitenkin yksilöitä. Eiköhän tuon rinnalle tule ostettua uudempi vehje tuona aikana. 8)

  • Jaa

6 Kommentit

  1. Sen tiedän että liian monta, mutta tarkempaa lukua en osaa sanoa, koska niissä on mm. asiakaskuvauksia. Laiskana ei tule ees poistettua huonoja – siis jo pelkästään epätarkkoja – kuvia vaan valittua parhaat 8)

  2. Uskaltaiskohan tuota koettaa :). Taitaisi tulla aikamoinen luku mullekin. Mä kyllä vähän toivonkin kamerani piakkoin simahtavan, että voisi sitten hyvällä syyllä ostaa uuden. Uudemmat mallit jo siintävät mielessä.

  3. Meinasin tämän postauksen jo unohtaa, kun tuosta alapuolelta näkyi tilhen kaunis siipi ja jäin sen kohtaloa lukemaan.

    Jokainen huonokin ja poistettu kuva on tietysti kuva. Eihän sinulla ole niitä, mutta minulla on. Mutta ei varmaankaan vielä noin paljoa, koska kamerani on vasta vuoden vanha. Mutta en turhaan sitä hankkinut kaapin päälle, vaan käytetty on.

  4. No eipäs tarvitsekaan koettaa, kun ei ohjelma toimikaan 400D:n kanssa :).

  5. Hullukaali: No, kyllä se kameran suljin ilmoittaa milloin se on sökö 8) Katos, en lukenukkaan kaikkea… Jo, ei se toimikkaan kovin monella kameralla.

    uunas: Tietäisitkin… Jos on hyvin onnistunut kuvaus niin 10% kuvista on käyttökelpoisia ja luontokuvissa ehkä 1-5%, jos hyvin käy. Siitä se tulee tuo laukausten määrä.