logo

Picasa gallerian diaesityksen koon muuttaminen

Aikaisemmassa postauksessa esittelin kuinka lisätään blogger-postaukseen diaesitys. Unohdin mainita kuinka esityksen koon voi muutta halutunlaiseksi.

Itse koodihan on tämän näköinen ” Muokkaa HTML-koodia” tilassa. Diaesityksen koko saadaan muutettua muuttamalla width – leveys ja height -korkeus arvoja. Arvot kannattaa asettaa joko kuvien koon ja/tai blogin postausalueen koon mukaan.

Esimerkiksi joulukuun 12 kuvaa postauksen diaesityksessä asetin: height=”770″ width=”520″, koska kuvat ovat pystyt ja kokoa 750 x 500 pikseliä (px) ja kun esitys haluaa jättää mustat reunat niin reunoille tilaa 20 px. Alla olevalle esitykselle laitoin kooksi 750 x 750 px, jotta esitys mahtuu mahdollisimman suurena tähän blogiin.

Los Bastardos Finlandeses @ Jäähalli, Tampere 12.12.2007
  • Jaa

4 Kommentit

  1. Oho, olipa komeaa katsottavaa. Tykkään tuollaisista tummista kuvista, missä valo tulee jostain reunasta kuin varkain tai sitten kiiloina.
    Tämä oli hyvä tietoisku lisää. Kokeilen kyllä diaesitystä, kun saan tuon joulukalenterin ensin pois, siinä on aikalailla hommaa ja muissakin joulupuuhissa.

  2. Voi jos jostain saisin pari tuntia lisää päivään.. olisipa mukava kokeilla tuotakin.
    Kiitos ohjeista 😉 ehkäpä joululomalla..

  3. Löysin vielä lisää ohjeita kuinka muutella diojen näkymisaikaa, aloitusta jne. Voi näitäkin saloja kertoilla, jos jota kuta kiinnostaa…