logo

So blue

Olin sitä mieltä, että blogini ulkoasu kaipasi pientä visuaalista piristystä. Virran ja mustikoiden sinisyyden kunniaksi blogini on nyt sininen.

Mustikka on ehdottomasti paras marja minkä tiedän. Eilen herkuteltiin tuoreilla mustikoilla. Extra Dry siiderikin sai ihan uuden maun kun hörppäyksen mukana pureskeli muutaman marjan.

Mutta parasta oli mustikat vaniljajäätelöllä – ai, mikä jalo herkku. Siitä tuli mieleen ensimmäiset muistot ukistani joskus 70-luvun alkupuolelta. Keräsimme ukin mökillä Virmaalla yhdessä pieneen punaiseen vasuun mustikoita. Ukki teki niistä mansikkamaidon – mustikat kellumaan maitoon ja sokkerii päälle. Se oli kyllä herkkua jo silloin.

Mulle kans!!

 • Jaa

7 Kommentit

 1. Nyt on upeaa, taiteellista ja sinistä. Ja mikä sen paremmin sopisi ensimmäiseksi postaukseksi kuin mustikat.
  Hienot kuvat ja muistot. Muuten olisi kieli pitkällä, ellei tuolla olisi odottamassa vaniljajäätelöä, metsämansikoita ja muutama mustikkakin urheilukisojen alkamista. Kiva herkulla, kun toiset rähkivät.

 2. Kivalta näyttää uusi pohja. Täällä podetaan luomisen tuskaa, siksi blogiini ei ilmesty mitään uutta.

  Mustikat on kivoja joo, mutta niiden siivoaminen kauheaa :). Vielä ne poimisi, mutta sitten se perkaaminen. Viitisen litraa on kuitenkin pakastimeen tullut laitettua. Ei täällä mun mielestä niin hirveästi edes ole mustikoita ja poimijoitakin piisaa kaupungin liepeillä.

  Mustikka-mansikkamaito on vielä
  aikuisenakin hyvää 🙂

 3. Kaunis on tämä sininen pohja. Ehdin ämpärillisen repäistä metsästä, ennen kuin alkoi sataa. Siivoamiseen menee tosiaan tuplasti se aika mikä keräämiseen. Mutta kyllä ne talvella maistuvat. Aamuisin pistelen niitä maustamattoman jugurtin kanssa.

 4. Teimme tässä emppiirisen tutkimuksen mustikan keräystavoista. Keräsin koneella roskaisia mustikoita samassa ajassa kuin käsinpoimija tuplasti enemmän ja kerkesin vielä kierrellä ½ tuntia metsässä. Mustikoiden siivoamiseen meni puolet vähemmän aikaa kuin keräämiseen. Siivoamisessa käytettiin apuna sellaista pyöreätä muoviritilikköä. Tulimme siihen tulokseen, että konepoimuu ja siivoaminen kotona on nopeampaa ja tehokkaampaa kuin siististi käsin kerääminen metsässä.

 5. Uusi ulkoasu on tyylikkään piristävä.

  Itse olen yrittänyt viilata blogin ulkoasua vuodenaikojen mukaan. Nykyinen tosin on alkukesältä.

 6. Loysin tieni tanne Uunan blogista, tervehdys!

  Tsekkailin muutamia postauksiasi ja taytyy todeta, etta olet todella hyva valokuvaaja! Upeita, skarppeja…ilo silmalle!

 7. Kari: Voip olla että minäkin vaihdan tuota yläkuvaa vuoden ajan mukaan.

  BLOGitse: Kiitos! Tervetuloa virran innoitamaan kuvamaailman!