logo

Jäitä taivaalta

Eilen palailimme illalla Tampesterista rippijuhlista. Saapuessamme kylälle ihmettelimme kaduille kertyneitä puiden lehtiä ja oksia.

Kotikadulle saapuessa ihmettelimme kuinka talomme seinälle ja ikkunoihin oli liimautunut koivun lehtiä, kun lähimmät koivut ovat 50 m päässä.

Kotiportailla odotti selvitys tapahtuneesta. Noin tuntia aiemmin oli täällä riehunut ukkosmyrsky (SS:n kuvia muualta), joka oli heittänyt jäälastin siinä samalla.

Vielä tunti myrskyn jälkeen pihalta löytyi oikein sopivia jääpaloja rinkkeihin. Voi vaan kuvitella millainen pauke on katolla käynyt ja mitähän jälkiä noi ovat jättäneet autoihin.

Onneksi mitään ei ollut meiltä mennyt rikki. Koko kesän pihalla aukinaisena seivova aurinkovarjommekin oli ehjä. Ainoastaan kuulinjojen lehdet olivat reillä ja kasvimman salaatit lakoontuneet.

On se myrskyllä kunnioitettava voima.

  • Jaa

6 Kommentit

  1. Aikamoinen raekuuro ollut siellä. No, olihan siitä jotain uutisissakin. Siellä päin tuntuu olevan usein kovia ukkosmyrskyjä tai siis ainakin kovempia kuin täällä. Hurjia noi SS:n kuvat.

  2. Ei ole myrskyt kivoja…Inarilla saattavat vielä salakavalasti yllättää.

  3. Voi hurja! Täällä on niiiin kuuma ja siitä sitten ukkosten riehunta alkaa. Onneksi kaikki on kunnossa, ihme että varjonne säilyi!

  4. Tää oli eka kerta kun myrsky osui meidän kohdalle. Ne isot ovat yleensä riehuneet idempänä. Tämän aamun paikallislehdessä oli, että muovisista valokatteista noi palat ovat menneet läpi.

  5. Tänne asti eivät yltäneet tämänkertaiset myräkät. Mutta sen mörköpilven näimme palatessamme pohjoisesta tuona iltana. Jossain Lapinlahden kohdalla näimme tavattoman ison paksun pilven, joka oli joitain tunteja aiemmin tehnyt pahojaan sillä seudulla. Täksi illaksi on ”luvattu” taas kovia ukkoskuuroja… Kuvaamisen kannalta tietysti mielenkiintoista, muuten ei.