Vesillä

Tänään kylmä pohjoistuuli näyttää hieman laantuneen, mutta kylymää on edelleen. Paikallinen Mullikka Bladet osasi eilen kertoa, että Savossa on kevät 2 viikkoa myöhässä. Siltä tuntuu ja näyttää.

Torstaiselta Konnuskosken reissulla näkyi veslintuja aikamäärä: satoja telkkiä, kymmenkunta joutsenta, muutama sinisorsapari ja isokoskelopari. Voihan sitä olla, että telkkien joukossa oli muitakin…

Valmistaudutaan kosintaan.

Ovelasti täyttävauhtia suoraan keskeltä läpi puolustuksen.

Akka yrittää hätyyttää enimpiä kilpakosijoita.

Isokoskelopariskunta säikähti minua.

Akka perässä.

Aina kun joutsenparit kohtaavat syntyy mekkalaa.

Telkätkin ovat tiellä.

Melkoista höyhennystä…

2015-03-04T12:05:37+00:0019.04.2009|6 Comments

6 Comments

 1. aimarii 19.4.2009 at 13:02

  Tosi upeita lintukuvia. Vilkaistuani kuvauskalustoasi, niin tottakai – taidolla ja kunnon vehkeillä tulee hienoa tulosta.

 2. Hullukaali 19.4.2009 at 15:09

  Sielläkin alkaa näköjään vilkastua. Kauheasti linnuilla menee energiaa tollaiseen nahisteluun. Miltäköhän noista telkkänaaraista tuntuu, kun on koko ajan kauhea ihailijalauma perässä. Varmaan ahdistaa… 😉

  Ilma on ollut monta päivää niin kauhea, että mulla ei ole mitään raportoitavaa omaan blogiini. Loppuis edes tuo kauhea tuuli. Melkein heitti mut ja pyörän ojaan äsken.

 3. saracon 19.4.2009 at 15:42

  Niin upeita kuvia, että aivan hengästyttää. Vai johtuuko se siitä, että ensin henki salpautui ja nyt sitten on vedettävä henkeä senkin edestä.
  Todella hienoja ja tarkkoja.
  Ensin vauhtia ja melskettä sitten hiljaisuus. Etenkin viimenen höyhenkuva on se, mihin ei edes sanat riitä. Aah!

 4. ATToivanen 19.4.2009 at 17:10

  Kiitoksia kommenteista! Harvoin sattuu noin hienoja kuvauspäiviä.

  Tänään näin koskella ihmeekseni telkkänaaraita ihan itsekseen. Näyttää siltä, että osa naaraista on erittäin suosittuja.

  Aika melskettä tuolla koskella on aina välillä. 8)

 5. irma 19.4.2009 at 18:50

  Samanlaista meuhketta kävin ihmettelemässä Kymönkoskella Viitasaaren puolella. Koskella oli telkkien lisäksi paljon joutsenia ja harmaalokkeja. Yhtäkkiä lokit alkoivat pitää mekkalaa ja osa lähti lentoon. Syykin selvisi pian: maakotka lähestyi koskea metsän takaa. Lokit piirittivät kotkaa, kunnes saivat sen palaamaan sinne mistä oli tullutkin. Tuossa tilanteessa olisi toivonut tuollaista putkea kuin sinulla on. Jonkun räpsyn sain otettua, kyllähän niistä kotkan tunnistaa, mutta… Laitan blogilleni, jahka ehdin.

  Joka tapauksessa, kuvasi ovat hienoja ja tilanteet myös. Minäkin luin tuon Mullikan jutun ja uskon täysin, että myöhässä on kevät. Nyt taitaa taas kylmetä, tuulikin yltyy jälleen.

 6. ATToivanen 19.4.2009 at 20:58

  Ihan kelpo kuvia olit irma saanut kotkasta. Niitä ei taida ihan joka koskella vierailla. Joo, sääennuste lupaa: pohjoisesta tuulee – taas.

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus