logo

Telkkänäytös

Missähän se säätieteilijöiden lupaama aurinkoinen pääsiäinen? Kurkistin eilen Konnuskoskelle. Lunta tuli aamusta 10 cm. Ilima oli muuten tasaisen harmaa.

Lumella oli tuoreita jälkiä kuinka tiaiset ja mustarastaat olivat napsineet koskikorentoja. Mustarastaita oli kymmenkunta ja ensi kertaa osasin yhdistää niiden laulun ja linnun.

Koskella oli kertynyt telkkiä karkeloihin. Niitä lenteli ympäriinsä ja ilmavaara vinkuja kuului jatkuvasti. Tähtäilinpä sitten niitä.Kova on kilpailu. Yhden naaraan perässä 4 urosta.

 • Jaa

7 Kommentit

 1. Telkkien kevätpuuhat on hupaisaa seurattavaa. Miksiköhän tuntuu tosiaan siltä, että poikia on aina liikaa… Olisikohan osa linnuista vasta nuoria, jotka vasta opettelevat kevätmetkuja. Toisaalta ensimmäisissä telkkähavainnoissa on ollut ihan vakiparin näköisiä pariskuntia, uiskentelevat kahdestaan omissa oloissaan. Mene tiedä. Mutta Hullukaali varmaan tietäisi enemmän telkkien sielunelämästä…

 2. Ei Hullis nyt tiedä ;). Mutta hyviä lentokuvia olet Attoivanen saanut. Itsellä on vähän hakusessa lentävien lintujen kuvaaminen.

 3. Siellä ne lentävät.
  Kovin on hienoja mustavalkoisia värikuvia 🙂
  Hyvä värimaailma

 4. Kyllä täällä on paistanut aurinko koko päivän. Toivottavasti huomennakin… Olet taas saanut otettua todella upeita kuvia.

 5. Hieno kuva tuo alimmainen! Niin se taitaa lintumaailmassa olla, että naaraat ovat suosiossa, ainakin keväällä.
  Minä olen seikkaillut blogien kanssa, mutta nyt sain vanhan Uuna-blogin takaisin. Kaikki hyvin. Sinä et taida Uunaa tunteakaan?
  Terveisin entinen Kuvanakkeli

 6. Hienot lentokuvat! Ja kyllä se menee ihan oikein, että yhden naaraan peesissä on neljä urosta. 🙂

 7. Kiitos kaikille kommenteista!

  Olen huomannut saman, että telkillä on vakipareja ja sitten näitä naaraan haaremeita 8) Ne voisi olla juuri noita vakiintumattomia suhteita.

  Pääsiäinen jatkuu harmaana – eilis illan aurinkoista jaksoa lukuunottamatta.