Puutarha heräilee

Krokukset ehtivät aina ennen Belliksiä.

2015-03-04T12:05:31+00:0021.04.2009|5 Comments

5 Comments

 1. saracon 21.4.2009 at 20:03

  Kääk, pitääkö sinun aina löytää kauniimpi kukka, ei kun ottaa parempi kuva?
  No ota vaan, sinä olet kuitenkin omistanut kauemmin hyvän kameran ja harjoitellut kauemmin ja olet sinä nuorempikin ja näet paremmin…
  Taitaa olla selittelyn makua, mutta kuva on kuitenkin tosi hieno 😀

 2. Hullukaali 21.4.2009 at 20:04

  Paljon upeita kuvia taas. Ne edellisen postauksen linnut ja tämäkin. Meillä tuossa pihassa onkin krookukset jo melkein ohi, mutta narsissit kukkivat parhaillaan. Belliksiä ei ole vielä näkynyt. Mitä asetuksia muuten käytät lentokuvissa? Sulla on parempi runko, kun mulla, mutta kyllä niissä samoja toimintoja varmaan on. Käytätkö jotain jatkuvaa tarkennusta tms. Kyselen vaan, kun mun lentokuvat ei oikein ota onnistuakseen ja sulla onnistuu.

  Itselläni taitaa olla luovuus vähän kateissa. Ei synny edelleenkään mitään blogiin.

 3. ATToivanen 22.4.2009 at 06:16

  Toi oli ainut vihree meidän pihalla. Pihasta on vielä 2/3 lumen peitossa. Narsissit ovat työntäneet lehden kärkiä näkyville jo pari senttiä.

  No, ehkä nuoruudesta oli tässä kuvassa apua 8) Laitoin puiset terassilaatat paikoilleen seinän viereen ja makaa röhnötin niillä kuin armeijan ammunnoissa konsanaan.

  Yleensä kamera on mulla puoliautomatiikalla P. Jos on aikaa niin sitten käyttelen M ja TV asentoja. Lentotilanteet tulee niin nopeasti, etten ehdi vaihtamaan tarkennusta ONE SHOT eli kertatarkennuksesta jatkuvaksi AI FOCUS. Ja tietysti olis helpompi osua, jos kaikki tarkennuspisteet olis käytössä. Ne nappaan päälle, jos ehdin, muuten mennään keskimmäisellä tarkennuspisteellä. Mutta suurin apu tulee putken pumpusta. Kun saan kohteeen 100:lla keskelle niin zoomaan nopeesti – tarkennus ja laukaus. En ammu sarjoissa vaan tarkennan heti uudelleen ja laukaus. Sen vuoksi en ehdi ottaa kuin kuvan tai kax, mutta tarkennus on useemmin kohdallaan, jos ei sitten tarkentanut taustaan.

  Pitäs joskus ihan kokeilla ajan kanssa millaista jälkeä tulisi, jos tosiaan käyttäisi jatkuvaa tarkennusta ja sarjatulta.

 4. Hullukaali 22.4.2009 at 16:45

  No tuolla al focuksella mä yritän lentokuvia ottaa. Ehtiminenhän noissa lentokuvissa juuri tulee ongelmaksi. Ennen kuin on kaikki säädöt tehty, niin lintu on jo naapurikunnan puolella. Monen pisteen tarkennusta vois tietysti käyttää, jos taivasta vasten kuvaa. Jos on jotain metsää takana, niin sitten ei onnistu. Mutta tuossakin tulee ehtiminen vastaan. Normaalisti mulla on aina yhden pisteen tarkennus päällä eli sekin pitäisi ehtiä vaihtaa… No ei kun harjoittelua.

 5. ATToivanen 23.4.2009 at 07:10

  Lentokuvaus vaatii nopeutta ja harjoittelua. Eilen olisin saanut hienoja joutsenten lentokuvia, kun oli oikein emätappelu, jossa vihaisin uros ajoi hätyyteltävät ihan maille asti. Juuri silloin piti tähtäillä pöllön pönttöä.

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus