logo

Kukko saapui – pääsiäinen voi alkaa

Meidän joka vuotinen pääsiäiskukkomme saapui jo alkuviikosta, mutta tänään oli otollinen valo kuvailla sitä. Meidän kukko on pikimusta ja tottelee lajinimeä mustarastas. Kukoksi sen tekee sen kukkomainen tyyli juosta pyrstö kohti taivasta ja rinta rottingilla.
Aamupäivän juoksentelin työhuoneen ja olkkarin väliä. Hyvää taukoliikuntaa. Kuvailin kukkoa vuosi sitten pestyjen ikkunoiden läpi, mutta valoa oli hyvin, joka sai kukon soidinpuvun oikein loistamaan.

Oikeen hyvää pääsiäistä!

 • Jaa

5 Kommentit

 1. Tämä kukko tuntee näemmä arvonsa, niin ylpeänä itseään esittelee ja syvänmustassa höyhenpuvussaan keikistelee :)) Tuossa alimmaisessa kuvassa oikein hieno asento.

 2. Kukko hehkuu komeasti! Hienoja kuvia olet saanut. Nyt on hyvä siirtyä Pääsiäisen viettoon. Hyvää Pääsiäistä siis!

  Kun palailet blogimaailmaan, olen jo uudessa pesässä, olen jo nytkin, mutta täytyy vielä kaikenlaista vahvistaa. Hermostuin blogipohjani oikutteluun.
  Kun sinua patistin niin suurentamaan kuvia, joudun nyt itse pienentämään. Ainakin tässä mallissa, minkä nyt valitsin, minä kun en osaa koodeja kiusata.
  Käyppä vierailulla joskus:
  http://kuvanakkeli.vuodatus.net

 3. Komea kukkopoika juhlapuvussaan. Eilen töistä palatessani ruokintapaikallani oli näitä kaksi kappaletta. Jospa viikonlopun aikana saisi niitä kuvattuakin. Peippojakin jo on.

 4. Mustarastas on kyllä hienosti ”suunniteltu”. Tyylikäs musta pohja ja silmärengas samaa sävyä kuin nokkakin. Komea kukko.

  Mulla oli tänä aamuna murhenäytelmä pihassa, kun haukka pyydysti pulun siitä. Ja murhetta lisäsi se, että en ehtinyt ottaa kuvaa, kun oli makro kiinni rungossa ja pitkän putken vaihtaminen vei liian kauan.

 5. Taija: Joo, kukko on ylpeä itsestään. Se kyllä erottuu nyt hyvin tuoretta lunta vasten.

  Kuvanakkeli: Pitääpä vaihtaa seuranta uuteen osoitteeseen. Toivottavasti vuodataus pelittää…

  Irma: Vielä en ole peippoa täällä nähnyt. Tosin Kuikan (Pohjois-Savon lintuharrastajat) mukaan sellainen on jo nähty parin km päässä meiltä.

  Hullukaali: Kyllä varmasti harmittaa – siis kuvauksen puolesta 8) Näitkö oliko se kanahaukka vai kävikö varpushaukka noin isokokoiseen saaliiseen kiinni?