Vuos sitten emäntä kututtiin neulomaan Strömsöhön ja sitten itsenäisyyspäivänä katteltiin sitä televitsuunista. Strömsön käynti poiki villaksukkakirjaprojektin, johon emäntä suunnitteli viis sukkamallia. Meikäläisellehän siitä tuli sitten kuvausrojekti.

Keväällä 2017  Strömsöön Lee Esselström pyysi yleisöä lähettämään hänelle kuvioehdotuksia suunnitteilla oleviin Suomi 100-neuleisiin. Emäntä AnnaK (Annikainen puikoissa) lähetti sinne mallin ja sai kutsun osallistua neulojaisiin lokakuun lopulla. No, pääsin tutustumaan entisen elävän kotkaupunkiini Vaasaan ja Strömsöhön. Lokakuun pimeänä iltana Strömsön kotoisassa tunnelmassa oli kymenkunta neulojaa. Itsenäisyyspäivä ja myöhemmin Strömsön omassa ohjelmassa (YLE Areena 10.12.2017) katteltiin neulojaisia.

Tapaaminen poiki sitten emännälle villasukkakirjaprojektin. Projektiin lähti mukaan Lee Esselströmin ja emännän lisäksi kolme muuta ohjelmaan osallistunutta neulojaa.

Emännän sukkamallit valmistuivat 2018 alkuvuojen aikana ja niitähän piti sitten kuvata kirjaa varten.

Ensimmäiset kuvaukset piettiin kirpakassa pakkasessa Unnukan jäällä helmikuussa. Kuvausrekvisiitaksi lainattiin lampaantalja oman potkurin somisteeksi.

Seuraavat sukat kuvattiin kavereitten rintamamiestalossa huhtikuussa. Talosta löytyi kaikkea jännää rekvisiitaksi.  Samassa kuussa kuvattiin myös Leppävirran laivalaiturilla. Sukkien värimaailmaan sopi Leppävirran kansallispuku, jonka saatiin myös lainaan.

Viimeiset kuvaukset piettiin sitten toukokuussa Leppäviran kirkon kiviaijalla ja Karvionkoskella. Runsaslumisen talven jälkeen koski pauhasi valtoimenaan. Taisi olla alkavan kesän ensihelteillä.

Emäntä kirjoitteli ohjeet kevään aikana ja syssyllä niitä on korjailu ja viilailtu. Nyt kirja on valmis ja lähtenyt painoon. Kirjan markkinointi kirjan kustantaneella Minervalla on aloitettu ja se ilmestyy tammikuussa 2019 viikolla 4.

Kirjan voi jo ennakkotilata nettikaupoista kuten mm. Booky, Suomalainen kirjakauppa, Suuri Suomalainen Kirjakerho.