Läksin tänään ottamaan selevee Pöyhönsaaren Karhuvuoresta.

Löysin mielenkiintoista tietoa paikannimikortistosta. Siellä pitäisi olla karhunluola. Ei kun potkuri jäälle ja kohen Karhuvuorta (kartta).

Ilima oli mainio ja vuorikin ihan komia.

Nousin vuorelle eteläpäästä, jossa oli kaikkein jyrkintä.

Ensin oli alaterassi ja yläterassille johti oikein vanha polun pohja.

Alaterassi oli 5-6 m korkeuvessa ja ylätrassi oli 9-10 m korkeuvessa veen pinnasta. Unnukan veenkorkeus on 81.3 m merenpinnasta.

Männyn oikealla puolen huomasin jotain punaista kalliossa metrin korkeudella. Jaahas, olisko luontaista vaiko maalattua?

Laskeuvuin alaterassille ottaakseni kuvaa miten läikkä sijoittuu seinämälle niin huomasin alaterassin seinässä myös punaista useassa kohtaa.

Hankasin nahkarukkasella jäkälää pois eniten jotain muotoa muistuttavasta kohasta. Alta paljastui kuvio joka muistutti jousimiestä. Kuvien punaista väriä on korostettu kuvankäsittelyllä.

Toinen selvempi kuvio oli pystysuoraviiva. Olisko siinä käsiä tai jalkoja?

Muita punaisia kohtia en hankaillut, jos tämä tosiaankin on kalliomaalausseinämä (kartta).

Yläterassilla jatkui polku vuoren pohjoispäähän.

Sieltä kiipesin huipulle, jossa malausseinämän kohilla kasvoi ikihonka. Missähän se luola?

Kiersin vuoren saaren puolelle ja tälläinen oli suurin löytämäni rakonen.

Rakonen oli vain pari metriä syvä. Ei oikein sopiva karhun luolaksi. Tosin oliko perimmäinen kivi tipahtanut ihan vastikää tukkeeksi?

No, olihan mielenkiintoinen paikka. Jäällä tapasin vielä pari alkuasukasta, joilta kyselin luolasta. Ei ollut siitä tietoo muuta kuin kyläkirjassa kuulema mainitaan että vuorella olisi kaajettu joskus karhu. Näytin alkuasukkaille myös maholliset maalaukset. No, niitten oikeellisuuven saapi selvittää asiantuntijat.