Jussin matkassa lähettiin eilen potkukelkkailemaan Sorsaveelle. Kohteenamme oli Koholahen uusi kotalaavu (kartta), Talas-saaren kartiokivi (kartta) ja Ukkokiven kalliomaalaus (kartta). Lisäksi oli tarkoitus ajan riittäessä kurkata vielä Havukan jyrkänne (kartta).

Tyrkkäsimme potkukelkat Mustalahen Vehkalahesta jäälle ja potkimme moottorikelkkauria myöten Kohokannaksen yli kotalaavulle.

Viime käynnin jälkeen rantautumispaikan palvelut olivat parantuneet laiturilla, rannan nuotiopaikalla, kalanperkuupöyvällä ja infotaululla.

Olimme niin alkumatkassa että jatkoimme kohen viereistä Talasta.

Tietolähteen tarkkojen ohjeitten mukaan löytyi saaren lounaisnurkan kalliolta kartiokivi, joka oli kallion ja kiven varassa pystyasennossa.

Jätimme potkurit Talakseen sopivien mottorikelkkaurien puuttuessa ja jatkoimme jalan kohen Ukkokiven saarta.

Pitihän se näyttää Jussille syssyllä 2013 löytämämme Ukkokiven kalliomaalaus.

Maalauksen eestä oli siivottu oksistoa ja sen ansiosta saikin paremmin kuvia. Jussi halus kokeilla, että miltä tuntuu elo hauvassa. Tulipahan mitattua että läheiset kaivannot ovat hautapaikan kokosia.

Kaunis sää oli  saanut muutkin liikkeelle. Tämä oli menopeleistä eksoottisin.

Palasimme Koholahteen tiristelemään makkarat ja juomaan kuumat termariteet.

Auringon viime säteitten saattelemina käväsimme myös kuvailemassa Havunkan jyrkännettä.

 

Onhan se Sorsaveen komistus korpin pesineen.

Kylläpäs oli hieno talvipäivä potkukelkkailla. Saunan jälkeen oltiin niin reporankoina reissussta ettei meinannut tulla mittään Lightroon-opiskeluista.