Viime viikonloppuna oli perinteinen Konnevesi-musavisa – jo kuudennen kerran. Ennen visaa on tapana käydä retkuilemassa. Tämän kertaiseen kohteeseen saimme tarkat koordinaatit. Kohteenamme oli Armisveden Hiidenvuoren jalkakivi (kartta).

Tapasimme ysitien Jari-Pekassa ja suuntasimme Jussin matkassa Hiidenvuorentie puomille ja jalkauduimme siitä tietä eteenpäin. Kun hakkuuaukon takaa alkoi pilkistää vuoren paljakoita, loikkasimme mettään.

Hiidenvuori, Armisvesi, Hankasalmi

Suuntasimme aika suoraan koortinaattien osoittamalle paikalle. Jyrkänteen reunalta löytyi Armisveelle kuikuileva kivi.

Hiidenvuori, Armisvesi, Hankasalmi

Jussi ja Arttu antavat mittakaavaa kivelle.

Hiidenvuori, Armisvesi, Hankasalmi

Jalkakivi – kolmella jalalla.

Hiidenvuori, Armisvesi, Hankasalmi

Järven puoleisin oli punaista kivilaatua.

Hiidenvuori, Armisvesi, Hankasalmi

Vai olisiko sittenkin pöytäkivi? Keskellä oli pikkukivi neljäntenä jalkana?

Hiidenvuoret ovat olleet pyhiä paikkoja muinaisuskonnossa. Hiidenvuoren ympäriltä läheiseltä kankaalta ja vuoren varjon saarista on löytynyt merkkejä kivikautisesta asutuksesta. Lisäksi saaria on käytetty historiallisena aikana hautasaarina.

Hiidenvuori, Armisvesi, Hankasalmi

Kiertelimme vuoren paljakkaa ja kuvailin muovikukkamaisia keltaliekoja, kun mäeltä alkoi kuulua ihme kailotusta.

Hiidenvuori, Armisvesi, Hankasalmi

Jussi ja Arttu olivat löytäneet pienen kivilatomuksen. Päätettiin kokeilla löytyykö kaljapullon korkkeja. Suureksi hämmästykseksi pointteri kolahti heti kalliion kiinnitettyyn mittapisteeseen – metallitankoon. Mikähän mittapaikka? Karttaan ei ole merkitty kolmiomittapistettä. Jokohan Arttu on tarkastanut loton…

Olimme pirtsakassa ja märässä pohjoistuulessa retkuiltuamme saunan tarpeessa. Suuntasimme Jussin mökille lohisopalle ja saunaan – ja sitten illan koitokseen musavisalle.