Maaninka – Vesanto – Viitasaaari – Konnevesi turneen alkoi vejellä viimeisiä mutta vielä oli kurkattava Istunmäen jalkakivi (kartta). Tulin Viitasaaaren suunnasta Istuinmäkeen Rautalammintielle, jota ajoin 3.5 km Konneveen suuntaan. Siitä kääntyi mettäautotie oikealle ja ajelin sitä 800 m ja käännyin vasemmalle. Parkkeerasin auton risteyksestä n. 1km päähän levikkeelle. Jalkauvuin mettään. Muutaman kymmenen metrin päästä löytyi vanha heinittynyt mettäkoneura, joka vei suoraan jalkakivelle.

Istunmäen jalkakivi, Konnevesi

Kivi kurkisti pienellä nyppylällä.

Istunmäen jalkakivi, Konnevesi

Kivi oli selvästi ilmassa. Kokoa kivellä oli kolmisen metriä pituutta ja leveyttä pari metriä ja korkeutta reilu pari metriä.

Istunmäen jalkakivi, Konnevesi

Kivi oli kolmen kiven varassa.

Istunmäen jalkakivi, Konnevesi

Olikohan takimmainen neljäs kivi ollut myös alla?

Istunmäen jalkakivi, Konnevesi

Parin kymmenen metrin päässä jalkakiven osoittamassa suunnassa oli rinteessä toinen kivi. Sen kärki oli kolmen kiven varassa ja perä makoili kalliolla. Olikohan näillä jokin yhteys?

No, niin… Päivän turnee oli ohi. Suuntasin mökille Karttulaan ja pulahin ensimmäiseksi Virmaaseen huuhtomaan hikisen päivän niehkeyven ja pölyt. Sitten sisuksia viilentävälle jäätelölle Autuaankannaksen kioskille.