Brittiläisen Railway Touring Companyn tilaushöyryjuna Ukko-Pekka Hr1 1009 vetämänä oli eilen liikenteessä reitillä Joensuu-Viinijärvi-Heinävesi-Varkaus-Pieksämäki-Mikkeli-Kouvola osana viikon kestävää Suomen kiertuetta.

Ajelin sitä kuvaamaan Syrjän entiselle asemalle. Kun aikaa oli niin ajelin katsastamaan miltä rata näyttäisi Sääksvuorella, jossa oli muinainen ratakivilouhos (kartta). Tämä olikin hyvä paikka kun siinä juna nousi Sääksvuoreen ja näkyvyyttä oli 1,5 km.

Sen piti aikataulun mukaan lähteä Heinäveen aemalta klo 10:50. Arvelin sen olevan kohallani heti klo 11 jälkeen, koska sen piti olla Varkauvessa klo 11:40. Sepä oli myöhässä. Ei näkynyt vielä klo 11:40. No, ootellaan… Vihoinkin klo 11:58 alkoi näkyä savua! Sitten alkoi kiskot kolista.

Ukko-Pekka Hr1 1009 vetämä museojuna nousee Sääksämäkeen Syrjässä

Ukko-Pekka Hr1 1009 vetämä museojuna nousee Sääksämäkeen Syrjässä

Ukko-Pekka Hr1 1009 vetämä museojuna nousee Sääksämäkeen Syrjässä

Ukko-Pekka Hr1 1009 vetämä museojuna nousee Sääksämäkeen Syrjässä

Ukko-Pekka Hr1 1009 vetämä museojuna nousee Sääksämäkeen Syrjässä

Ukko-Pekka Hr1 1009 vetämä museojuna nousee Sääksämäkeen Syrjässä