Sain eilen loppuun Leppävirran paikannimikortiston kahluun. Neljä laatikollista valokopio A4:ia, jossa kussakin kopiossa oli 4 korttia. Skännäsin 179 sivua kohteita. Arvioisin mielenkiintoisia kohteita olevan kaikkiaan n. 200. Selausvaiheessa otin erikseen n. 30 kaikista mielenkiintoisinta kohetta. Tarvitten kohteitten paikallistamiseen alkuasukkaittee apua, koska vain murto-osa kohteista löytyi suoraan kartalta.

Tänään kuitenkin päätin kokeilla onneani – löytäisinkö Takkulan Kammarkiven? Ajelin reilut 5 km Leppävirralta etelään ja käännyin Takkulantielle.

Paikan kuvaus kortissa: Takkula, Lyytikkälä. Suuri kivi Saunapellon eteläpuolella. Kartalla ei ollut Saunapeltoa. Olin katellut kartalta mahollisia suuria kiviä tien varrella ja kävin kurkkimassa niitä Takkulantien eteläpäästä – ne eivät tärpänneet. Sitten aloin pohtimaan… sauna – se pitäs olla yleensä rannalla – siis pelto rannalla. Lahnanen-lammen rannalla on pelto ja sen eteläpuolella suuri kivi (kartta). Ei ku sinne.

Hyväniementiellä oli ajokielto, joten jätin auton risteykseen ja kävelin tietä 300m.

Kammarkivi

Kartaan merkitty kivi oli tien vieressä mutta hyvin maastoutunut talouskuusikkoon.

Kammarkivi

Sen ympäriltä oli kaaveltu vesoja ja kiven vierusta oli veessä.

Kammarkivi

Ei kun piä pusikkoon ja rymysin kiven taakse. Kivi olikin halennut kahtia ja halkeamaan oli muodostunut n. metrin leveä lippa melkein 10 m matkalle koko kiven poikki.

Kammarkivi

Lipan vierusta oli kuiva vaikka alkukesä on ollut tosi sateinen.

Kammarkivi

Kammarmeikäläetsie. Olisko tämä se Kammarkivi? Tarinan mukaan joku perhe oli paennut isovihan aikaan tänne ja piilleskellyt “kammarissa”.

Kammarkivi

Halkeama jatkui koko kiven läpi ja toiseen päähän jäin matala kammarimainen tila ulkonevan lipan alle, jonne mahtui makuulleen. Paikastahan saisi suojaisan, jos asettelisi vaikka pikku kuusia lippaa vasten nojalleen. Jaa-a, olisko tämä Kammarkivi?

Palailin tietä pitkin ja pohin – löytäisinkö Aumakivet?