Mussiikki on ollut tärkeä asia meikäläisen kiertokulussa. Sitä alkaa tuntea ittensä jo vanhaksi, kun SKS eli Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on kiinnostunut keräämään minun nuoruusmuistoja samaan arkistoon kuin Lönnrothin runokeräelmiä: Niin kasaria! Pitihän se kirjoittaa kasvutarina mussiikin tahissa. Silloin 80-luvulla levyt hommattiin vinyylinä. Kun joku hommas levyn, niin se kiersi koko kaveripiirin ja jokainen vuorollaan kopsas sen kasetille. Varastossa on iso paffilaatikollinen C-kasetteja, mutta vinyylit ovat jopa saaneet uuvet hyllyt.

Olen hurahtanut vinyylin uuteen tulemiseen (Vinyylilevyt kuopattiin jo kerran – tänä vuonna niiden myynti ylittää Suomessa kovan rajan). Viimesen vuojen aikana on tullut hankittua uusia ja käytettyjä vinyyleitä kasapäin. Musiikin kuuntelu on muuttunut niin, että autossa, tietsikassa ja TV:ssä soi Spotify ja kun hyvää levyä haluu kuunnella, on se hommattava vinyylinä.

Retkuillessa tulee käytyä eri paikkakuntien divareissa ja kirpputoreilla. Voi olla että kiintoisaa vinyylihankintaa pääsee kuuntelemmaan vasta päivien päästä. Siksi hommasin retro-matkavinyylisoittimen: auna Jerry Lee Retro-Plattenspieler LP USB ja siihen sopivan Marshall Stanmore kaiuttimen.

ZZ Top - La Futura

Levysoitinta on tullut testailtua kk-päivät. Kevyt ja kätevä sitä on kulettaa ja hintaan nähen – alle satku – äänenlaatu on ihan ok. Parraiten se soundaa tuon 70-luvun Tandberg TR 2055 viritinvahvistimen kanssa.

Blue Yodle - More MoreIlman tuunausta soitin ei kuintenkaa selvinnyt. Levylautanen on aika köykästä tekoa ja joillain levyillä sen huono pito aiheutti äänen heilumista. Kävin hommaamassa Biltemasta 1 mm paksuista mustaa kumitiivistemattoa ja leikkasin siitä levymaton. Nyt levyt pysyy lautasella napakasti.

auna Jerry Lee Retro-Plattenspieler LP USB liitännät

Soittimessa on myös omat kajarit, jotka on aika mitättömät. Soitin ottaa virtansa USB:n kautta, joten sitä voisi jopa soittaa autossa – tosin silloin kun se ei liiku. USB:n kautta voisi digitoida vinyylin, mutta enpä ole siihen innostunut. RCA-liitinten kautta on soitin helppo vahvistemeen. Kun ei ole retkuilujen aika niin soitin palvelee kakkossoittimena työhuoneessa.

Rod Stewart - Every Picture Tells a StoryOnhan tuo yhistelmä aika iso kannettavaksi, jos vertaa kännyyn ja kuulokkeisiin, mutta tää on jotenkin khyyl 8)