Jaahas, unohin blogini 6 v synttärit. Ne oli 27.11. No, blogi on vähän käynyt hiljaiselolla. Musta syssy ei ole innostanut retkuiluun ja kuvailuun, mutta vinyylilevyt ovat alkaneet viedä mennessään – jälleen. Olenhan niitä keräillyt ja kuunneltu vuoesta 1981 lähtien, mutta mp3:sten tulo hyydytti keräilyn jossain vuosituhannen vaihteen tienoilla. Viime keväänä tuli ostettua ensimmäiset uudet vinyylit varmaan 20 vuoteen. Käytettyjä olen ostellut, kun on sattunut kohille.

Bloginihan ei ole mitenkään urautunut yhtikäs mihinkään, joten voin hyvin aloittaa uuden aihealueen vinyylit. Niihin liittyy muistoja jotka haluan tallentaa näin blogiin.

Aloitetaan viime viikolla UK:sta saapuneesta Jason & The Scorchers – Halcyon Times 2LP:stä.

Tuossa muutama viikko sitten sain postia Nashvillestä Tennesseestä Jason & The Scorchers kitaristin Warner E. Hodgesin vaimolta. Odotettu 30v juhla DVD oli kuoressa. Se piti heti tyrkätä soittimeen. Jasonit oli jäänyt vähän unholaan kun niiltä on ilmestynyt levyjä viime aikoina harvakseltaan. Originaali rumpali Perry Baggs kuoli vähän aikaa sitten. Eikä enää esiintynyt DVD:n keikalla. Keikka palautti mieleen muistoja 80-luvun puoli väliin, jolloin kaverien kanssa ihmeteltiin Fervor ja Lost and Found levyjen lehmäpunkin energisyyttä. Jopa YLE:n Rockradio lähetti Jasonien keikan radiosta ja sehän tietysti tallennettiin kasetille. Huh, oli se menoa. 30 vuoessa on tahti rauhoittunut, mutta vielä siinä on sitä jotain.

Hommasin Spotifyn tuossa pari vuotta sitten ja sitä kautta on tullut kuunneltua uusinta musaa. Halcyon Times on tullut kuunneltua sieltä useasti, mutta nyt DVD sai hankkimaan levystä fyysisen kopion – ja se piti saaha vilyyninä.

Tilasin levyn Amazon UK:sta.

Paketti oli aika karseessa kunnossa. Paikallinen posti oli tunkenut sen väkisin postilaatikkoon.

Onneksi levy ja kannet oli kunnossa. Pikkusen oli kannen kulma mennyt ruttuun.
Komea paketti. Tupla LP avattavilla kansilla ja 180g mustilla levyillä. Lisäksi kansissa oli sana/kuvaliite + CD. LP:illä oli bonusbiisi. Lisäksi kansista löytyy jokaisen bändin nykyisen jäsenen kertomus levyn teosta. Edesmennyt rumpalikin on päässyt vetämään stemmoja levylle. Lisäksi biisinteossa ja laulajana on häärinyt Dan Baird – entinen Georgia Satellites keulakuva.

Levyä on tullut veivattua pari viikko aika tiheään. 30v DVD:lle oli tallentunut levyn parhaita biisejä. Tällä kertaa levyltä nousee esiin akustiset seesteiset biisit. Liekkö sitä tullut jo niin vanhaksi ettei ne nopeet lehmäpunkrutistukset olekaan ne parhaat. No, joka tapauksessa 20 punnan arvoinen kokoinaisuus ja tulee pyörimään jatkossakin tiuhaan.