Talvella käydessäni Riihirannan Orpokivellä päätin palata ottamaan selvää Papinkalliosta (kartta). Viikolla läksin aamulenkille Kukkomäelle. 
Leppävirta-kirjassa on tarina, jonka mukaan pappi olisi tipahtanut hevosen selästä matkalla Riihirannasta Moninmäelle ja kuollut vammoihinsa. Tapauksen muistoksi olisi tapahtumapaikalle tehty pakanallinen karsikko – hakattu kiveen tapahtuman vuosiluku. Kirjassa ei kerrota kiven tarkempaa paikkaa ja kartallakin paikkaa on mahoton tarkentaa. 
No, suuntasin Kukkomäen jyrkänteelle. Lähestyin jyrkännettä etelästä.

Saavuin jyrkänteen jyrkimmälle kohdalle, joka on U-muotoisen jyrkänteen eteläpäässä. Kommeeta kymmenmetristä pystysuoraa kallioseinämää.

Jyrkänteessä on lippaa jos jonkinmoista.

Tutkin seinämää ja puonneita lohkareita löytyisikö vuosilukua.

Varsinkin lippojen alle jäävät seinämät tutkin tarkaan.

Ja tutkailtavaahan riitti…

Etenin pohjoiseen – jyrkänne lohkaroitui ja mataleni. Suon reunaan tullessani huomasin, että suon ja jyrkänteen välistä oli mennyt joskus kärrypolku. Nyt siinä meni hirven juoksujälet. Tätäkö tietä se pappi ratsasti?

Kiipesin mäen päälle ja tutkailin päällä olleita kiviä. En löytänyt niistäkään kaiverruksia. Tälläsen nukkuvan ukkelin kylläkin. Mikähän taika lie kun joka reissulla tulee löyettyä jokinmoinen kivi joka muistuttaa immeiskasvoja?

Papin karsikkokivi jäi löytämättä. Nyt tarviisin Riihirannan alkuasukkaien apua. Olisko vielä vanhuksilla muistissa mistä kohtaa meni tie Riihirannasta Moninmäkeen ja missä kohtaa se pappi tipahti kyyvistä? Se vois avittaa karsikon etsintää…