Huh, olipas työviikko. En muista koska olisin viimeksi tehnyt ympäri kellon hommia. Onneksi oli poveria tarpeeksi ja huolto toimi. Päätin sitten het aamusta lähteä lataamaan akkuja koskelle.

Pöllön pöntössä oltiin perätilassa. Eli siis kaikki hyvin.

Niskan nakkelijoita oli myös monta paria. Tällä vaihdetaan nakkelun kohdetta.

Leikin punarinnan kanssa kuurupiiloa ja punarinta vei voiton. Peipot livertelivät koivujen korkeuksissa ja mustarastaat oli myös saapuneet.

Olen nyt kolmena keväänä pelästyttänyt kanavilla maasta lähtevän pulun kokoisen linnun. Tänään näin sen ensi kertaa oikein kunnolla. Sellanen punertavan ruskea pitkänokkainen lyhyen pullukka lintu – veikkaisin lehtokurpaksi. Lähtö on niin nopee ettei siinä kerkiä ees kameraan tarttua.

Mutta akkuihin tuli taas latinkia kunnolla. Lisää sitä saa pihalla, kun seuraa sintin pöntön valtausta: se yrittää jokaisen rouvan viekoitella kattomaan hienoa pönttöä ja kaikki herrat ajetaan kilometrin säteeltä pois. Hommaa riittää…