Tein asiakastyönä syyskuisen virran valokuvasta canvastaulun, joka koristaa nyt Leppävirran Lääkäripalveluiden vastaanoton odotushuonetta (sekä kesällä yrityksen nettisivuja).

Kuvasta on herennyt mielenkiintoista keskustelua: missä on se punainen mökki, miksi virrassa ei näy aallonmurtajia, mistä se on kuvattu, ei sitä ole voitu kuvata sillalta, onko se voitu kuvata Kauppilanmäeltä, … Oikealla kuvassa on jo tutuksi tullut Virransaari.

Kyse on siis tästä punaisesta mökistä. Se jää kuvassa vasemmalla ensimmäisenä näkyvän laivalaituria vastapäätä olevan kallioniemekkeen taakse.


Itse en tiedä paljoakaan mökin historiasta mutta se vieressä oleva muumilaakson tarinoiden mukainen uimakoppi on seissyt paikoillaan jo 20-luvulla, kuten jo aiemmin tässä blogissa julkaistu kuva todistaa.

(Lähde: Pohjois-Savon ympäristökeskus: Liikenne)

Niin mistä kuva on otettu? Ei ole sillalta, eikä Kauppilanmäeltä, vaan…

Kuva on otettu tämän talon yläikkunoista. Tarkalleen tuon korotuksen oikeanpuolimmaisesta ikkunasta ja kyseessähän on Alapihankartano. Yläikkunoista on hyvä näkymät virralle. Ko. rakennus näkyy edellisen Virransaari postauksen marraskuu kuvassa.

Tasan vuosi sitten maaliskuussa, kartanon omenapuissa asusteli ainut talvella näkemäni räkättirastas. Ilmeisesti se talvehti omenoiden turvin.