Tässä osassa tehdään katsaus rahtiliikenteeseen Leppävirrassa. Pääosassa ovat venäläiset laivat, jotka kuskaavat koivua ylävirtaan ja muuta tavaraa alavirtaan. Suomen lipun alla näkyy harvemmin laivoja – lähinnä hinaajia, jotka työntävät tai vetävät tukkipuilla lastattuja proomuja. Proomuliikenteestä enemmän lähiaikojen Konnuksen kanavaan liittyvissä postauksissa.

Arppe avaa LeppävirtaaKeväällä maalis-huhtikuussa syväväylä avataan. Tässä jäänmurtaja Arppe avaa väylää. Sen ryske kantautuu jo Unnukalta.

Syksyn jäät murtuvat vielä laivojen alla LeppävirrassaToisinaan syksyllä voi virta myös jäätyä ja silloin saavat laivat itse avata väylää.

Venäläinen laiva LeppävirrassaVaikka asumme n. 100 m päässä virrasta, niin emme kuule laivoja vaan tunnemme ne. Tällä kohtaa virran rannat ovat kalliota ja talomme on kallion päällä, joten suuren laivan ohittaessa tiilitalomme tutisee kalliossa etenevien värähtelyiden tahdissa.

Venäläinen laiva valmistautuu sillan alitukseen LeppävirrassaLaivan masto on jo käännetty vakaan sillan alitusta varten.

Katsojia riittääKatselijoita riittää.

Laatokka - 106 LeppävirrassaTässä Laatokka -106 laivassa on hauskasti komentosilta maston päässä.

Laatokka - 106 Leppävirrassa
Laatokka - 106 Leppävirrassa kohti Kuopiota
Venälainen laiva tyynessä Leppävirrassa
Liikenne virrassa on vilkasta. Vuorokauden aikana voi suuria venäläisiä laivoja seilata 2-6 kpl.Venäläinen laiva kiertää VirransaartaVirransaari ajattaa kaikki laivat tekemään mutkan.

Venäläinen laiva matkaa kohti KuopiotaKohti Kuopijoo?