Viime vuosituhannen alun matkailujulisteissa nuoret neitoset koreilivat kansallispuvuissa suomalaisissa jylhissä maisemissa. Miksei nykyäänkin? Vein kansallispukuiset mallit Keski- ja Itä-Suomen hienoihin ja erityisiin maisemiin.

Mistä moinen idea?

Idea näyttelyyn sai alkunsa syksyllä 2017, kun emännällä oli kesän aikana kertynyt erilaisia kansallispukuja ja niitten osia. Kuinka voisimme yhdistää harrastukset? Liikun luonnossa ja etsin muinaisia tarinapaikkoja. Löydöistä ja luonnossa liikkumisesta olen pitänyt blogia jo 10 vuoden ajan – ensin Leppävirtaa-nimellä ja 2015 lähtien Satunnaisena Retkuilijana.

Ensimmäinen kuvausretki kohdistui Savon Rivieralle – syksyiselle Vehmersalmen Ritoniemen autiolle hiekkarannalle. Syksyn ja talven aikana teimme kuvauksia ympäri Leppävirtaa.

Kesällä 2018 homma lähti sitten ihan kokonaan lapasesta kun kysyin facebookin KANSALLISPUKU – FOLKDRÄKT-ryhmässä olisiko kiinnostuneita malleja ja niitähän oli – kymmeniä. Kesä ja syksy 2018 menikin sitten kuvatessa hienoja kansallispukuja hienojen immeisten päällä hienoissa luontokohteissa kuten mm. Lieksan Kolilla, Sulkavan Linnavuorella, Savolinnan Kyrönsalmen kallioilla, Laukaan Saraakalliolla, Mikkelin Neitvuorella, Kuopion Korkeakoskella ja Väinöläniemellä, Leppävirran Orinorolla, Suvaksella ja Hornanmäellä sekä Pieksämäen Kivikurulla.

Yhteystiedot

Anssi Toivanen
valokuvaaja
attoivanen@gmail.com
050 431 0168

Suomalaisuuden kirjopukineet somessa

Valokuvanäyttelyt

Suomalaisuuden kirjopukineet -valokuvanäyttely 3.-28.8.2020

Ylistaron monipalvelukirjasto
Kaukolanraitti 5, 61400 Ylistaro

Suomalaisuuden kirjopukineet -valokuvanäyttely 8.6.-24.7.2020

Heinäveden kunnankirjasto
Virastokuja 4, 79700 Heinävesi

Suomalaisuuden kirjopukineet -valokuvanäyttely 2.11.2019-29.3.2020

Suomen käsityön museo
Kauppakatu 25, 40100 Jyväskylä

Suomalaisuuden kirjopukineet -valokuvanäyttely 3.-28.6.2019

Leppävirran kunnankirjasto
Koulutie 4, 79100 Leppävirta

Leppävirran kansallispukuku-postikorttisarja

Myynnissä sarja A5-kokoisia Leppävirran kansallispukuaiheisia postikortteja. Sarja käsittää viisi erilaista postikorttia Orinorolta, Hornanmäeltä ja Havukasta.

Tilausohje

Lähetä tilaus sähköpostiin
attoivanen@gmail.com
yhteystietojen kanssa niin saat vastauksena laskun tilauksesta.

Kun suoritus laskusta näkyy tilillä niin postikortit lähetetään tilaajalle.