Aamusella mittari näytti kirpakkaa pakkasta -15 °C ja aurinko kiipesi lähes pilvettömälle taivaalle. Päätimme puolenpäivän aikaan lähteä lounaalle Ukoniemeen. Pakkasimme mukaan risukeittimen, kourallisen tammipalikoita ja Blå Bandin riistasienipataretkieväspussukan ja termarillisen kuumaa mehua.

Muutkin olivat jo uskaltautuneet Kalmalahen jäälle.

Matkatessamme kohti Ukonniemeä saimme puhkoa potkureillamme neitseellistä lumikerrosta. Pakkaslumen alla oli hyvin luistava teräsjää.

Välillä kuvailtiin maisemia.

Melkein Ukonniemen kärestä löytyi sopiva lounaspaikka järveen nojailevan männyn vierestä.

Kaffepannuun vettä lämpenemään ja risukeittimeen kuivia kuusenrisuja ja mukaan lähtenyt kourallinen tammipalikoita. Tuttu puuseppä lahjoitti mulle banaanilaatikolisen jätepaloja.

Ei mennyt ku viis minsaa ja vesi oli kiehuvaa. Risukeitin ei ole hinnalla pilattu: IKEAn aterikko + muutamat kulmarauat.

Lorautimme veet Blå Bandin retkieväspussiin, sekoittelimme ja oottelimme 10 minsaa evään tekeytymistä.

Mikäs siinä oli ihailla aurinkoista pakkaspäivää.

Sitten koemaistoimme evään. Riistasienipata mustaherukalla oli ihan herkullista ja maistuvaa.

Tavallisesti sitä retkuillessa tulee syötyä leipiä ja makkaraa. Tää eväs on kyllä hyvää ja kätsä valmistaa.

Palan painikkeeksi hörppäsimme kuumat karpalomehut.

Hyvin syöneenä sitä jaksoi potkiskella takasin… Mukava pikkureissu lähitalviluontoon.