Tutun metsän tunteen kuin omat taskunsa, vai tunteeko? Kissakivellä Virmaanpäässä

Läksin tännään puusavottaan mökille. Isä-ukko ol siellä perannu vanhaa pellon lämpärettä lepistä ja koivuista. Läksin kantelemmaan rankoja kassaan.

Siinä möyrytessä tul puhetta tuossa kivenheiton piässä olevasta Kissakivestä (kartta), josta ol juttua Retkipaikassa ihan äskettäin. Miten myö ei olla sinne eksytty 40 vuoessa mitä tässä ollaan mökkeilty? Isä-ukko vielä pitempään kun ukin mökki ol kanssa tuossa vieressä. Eipä sitä olla tarvittu karttoo tutussa metässä, mutta ei oo vuan satuttu kivelle. Viime talavenakin könysin mehtäkaariin jälillä ihan kiven vierestä Välsuolle. Monet kerran marjassa ja sienessä, mutta kivi ol hyvin kuusikossa piilossa.

Kun suatiin puut kassaan niin kurkattiin kivi.

Kommee murikka.

Liekkö viiettä jopa kuuetta metriä korkee?

Tiellepäin seinämä oli urilla ja sisäänpäin viisto. Viiston alla oli pidetty nuotiota.

Kissan kynsien naarmuissa oli rapautuneita koloja.

Äsken kuvia käsitellessä äkkäsin keskellä seinämää naaman kuvatuksen – hymyssä suin. Onkohan muinaiset alkuasukkaat huomanneet saman?

Murikalla oli kunnioitettavaa kokoa.

Takasivustalta löytyi toinen pienempi uurteinen seinämä.

Samanlaisia koloja kuin etupuolella. Tuossa vasemmalla ylhäällä näyttäs että oliko kiveä hakattu kirveellä tai jollain…? Kaiverrettu myös… Oiskohan Kissakivi muinainen uhrikivi? Kupeissa ei kyllä pysy uhrilahjat kovin hyvin kun seinämät ovat sisäänpäin viistot. Mutta jännittävä paikka ja helposti käytävä.
2015-03-04T09:44:16+00:0006.01.2014|4 Comments

4 Comments

 1. Annika 9.1.2014 at 17:40

  Aikamoinen. Mitäköhän kivilajia se on, kun se on noin rapautunut?
  Pitäisi ehkä munkin etsiskellä kivenmurikoita nyt, kun kaikki elävät kohteet ovat aika vähissä.

  • Anssi Toivanen 11.1.2014 at 19:18

   Enpä ossoo sannoo mitä lajia. Ilmeisesti välit on jotain pehmeämpää ja rapautuvampaa ja siitä tulee noi urat. Kannattaa kurkkia kiviä, joille on annettu jokin nimi. Se voi tuoda yllätyksen…

 2. Annika 12.1.2014 at 19:41

  Juuri tuo tuli mieleeni, että taidanpa tutkia löytyisikö kartalta täällä päin nimettyjä kiviä. Mökkimaisemissa minullakin voisi onnistaa paremmin, siellä seudulla kun on tosi vanhaa asutusta.

  • Anssi Toivanen 12.1.2014 at 20:47

   Tuon Kissakiven jälkeen aloin minäkin tutkimaan karttoja missä tullee muutenkin liikuttua. Löysin mökkitien varresta yhdeltä alueelta muutaman saan metrin välein Ahmakiven, Kettukiven, Ilveskiven ja Kirkkokiven. Nuo kivet pittää käävä kattomassa….

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus