Laivaliikennettä pakkasessa – hinaaja Meteor ja M/S Vekara

Aamulla käväsin autotallissa laittamassa auton lämpiimään – ulukomittar näätti -19 °C. Kuulostelin siinä raskaan diiselin jyskettä virrassa. En sen kummemmin lähtenyt asiaa tarkastamaan mutta kurkkasin MarineTraffic-sivustolta onko jokin laiva tulossa.

Kartan mukaan virrassa oli hinaaja Meteor, joka oli ajellut aamun ees taas. Jäätä on koko pakkasjakson ajan virrannut virtaa alas, jokohan se on tukkinut virran kapeimman kohdan. Unnukalla seisoi toinen laiva Vekara. Aika lähellä sitä kohtaa jossa viikolla Sylvia laiva hyppäs kivelle. Vekara ei tainnut päästä ite ahtojään läpi.

Seurasin aikani kartalta laivojen liikettä mutta ne jumahtivat Unnukalle niin läksin ajelemaan koskelle. Aurinko olikin juuri nousemassa ja sen punahehku houkuttelikin sillalle. Eipä aikaakaan kun diiselit alkoi jytistä: Meteorin vetämä Vekara ilmaantui virtaan.

Sinnepä Kuopion suuntaan ne jatkoivat. Minä suuntasin koskelle…

2015-03-04T09:43:31+00:0018.01.2014|2 Comments

2 Comments

  1. seita 18.1.2014 at 14:56

    Juuri oikealla hetkellä olet ollut sillalla. Aamuauringon kultavärit ovat niin kauniit. Ykkös- ja kakkoskuvat ovat huippuja.

    • Anssi Toivanen 19.1.2014 at 08:34

      Nyt on auringon nousut ja laskut helposti kuvattavissa kun ne on ns. immeisten aikaan. Niissä on värejä.

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus