Säikky siili – irtaalla juoksentelevan koiran vuoksiko?

Siili on vieraillut pihallamme vappuaaton jälkeen parisen kertaa. Hätäisten se on käynyt kurkkaamassa onko pesässä syötävää. Pesässä ei ole syötävää vaan se on täynnä heinää. Jos se kelpaisi poikaspesäksi.

Ruokala on tässä vasemmalla, jossa on tarjolla pähkinöitä, kissan ruokaa ja vettä. Mutta siilillä ei ole ollut aikaa tutkia ruokalaa eikä pihaa vaan se käy hätäisesti yö aikaan kääntymässä. Kumman säikky.

Kaukana – neljän vuoden päässä – on ne ajat jolloin siilit lyllertelivät ilta-aikaan pihalla useita tuntia ettien hyönteisiä ruuakseen ja saimme jopa seurata uroksen pitkääpitkää vonkaustakin.

Mitä tapahtui? Voisiko syynä olla koira, joka muutti tälle asuntoalueelle tuolloin? Koiran omistaja ei pidä koiraa kytkettynä, kuten järjestyslaki vaatii taajama-alueella. Koira koluaa pusikoita ilman mitään liekaa. Viimeksi eilen näin sen tuolla puistoalueeksi merkityssä metsikössä vapaana tonkimassa pitkää heinikkoa. Mikään ei ole muuttunut sitten viime kesästä (koiran vierailu siilin pesällä).

Harmi. Olemme tässä yrittäneet omalta osalta auttaa siilien vähenemistä järjestämällä suojia ja ruokaa, mutta näyttää, että siitä ei ole ollut apua, mutta emme luovuta….

2015-03-04T12:29:55+00:0014.05.2013|2 Comments

2 Comments

  1. Annika 15.5.2013 at 14:24

    Jotkut koiranomistajat tuntuvat olevan kaikkien sääntöjen yläpuolella. Näitä tapaan lähes joka lenkilläni.

  2. Anssi Toivanen 15.5.2013 at 16:52

    Niinpä. Onkohan tutkittu kuinka paljon irtaallaan pito aiheuttaa vahinkoja? Kissojen kohdalla on tutkittu: http://yle.fi/uutiset/tutkijat_yllattyivat_kissat_tappavat_miljardeja_elaimia_vuodessa/6471943

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus