logo

Pyllynkeikuttajat saapuivat

Lämpöaallon myötä pyllynkeikuttajatkin saapuivat koskelle.

Niitä oli varmaan toista kymmentä korrien perässä pitkin jäälauttoja.

Kevät tulee kohisten. Mustarastasuros piti laavulla näytöksen pesätarpeiden kanniskelusta laulun lomassa ja viinkonloppuna sain peukaloisenkin hätäisesti tähtäimeen. Tänään oli pihassakin kevään ensimmäinen peippo. Rouva Viiru kyyhöttää pöntössä ja laiskasti kurkkasee kuka polulla käveleksii…

Västäräkistä vähäsen… kuinka vähäsen?

  • Jaa

6 Kommentit

  1. Minä näin vasta ensimmäisen peipposen tänään, milloinkahan nuo västikset tulee. Ei varmaankaan kauan mene, jos säät pysyy näin suotuisina. Tänään on lumi sulanut silmissä ja nytkin vielä on lämpöä himpun verran +5, onkohan aamulla lunta laisinkaan;))

    • Kevät tulee… Eilein näin ensimmäisen punarinnan naapurin omenapuussa. On vaan vietä vilikas ettei saa kuvaan.

  2. Pitääpä aamulla kurkistaa Nokisenkoskella, joko ovat västäräkit sinne ehtineet. Avoimien vesien äärelle varmaan ensimmäiseksi tulevat. Eilen illalla kuulin ensimmäisen kerran kurkipariskunnan huutavan kotilammen rannalla. Joka kesä pesivät kolmensadan metrin päässä kodistani lammen rannassa. Peippoja on jo näkynyt, mustarastaita ruokinnalla.