logo

Vuoden – ja koko talven ensimmäiset lumkenkäilyt

Parin päivän aikana oli tuprutellut ainakin jalanmitan verran lunta – pehmoista pakkaslunta. Kaivoin lumkengät naftaliinistä ja suuntasin koskelle. Mittari näytti mukavasti toista kymmentä pakkasta ja aurinko kipusi pilvettömälle taivaalle.

Sain puhkoa koskematonta nietosta.

 Telaketjujälet alkoivat kierrellä ympär kanavia.

Pakkanen nostatti usvaa ja aurinko värjäs.

Laavun saaressa hömmpis tutkaili kuusen juuria ja minun telaketjujälkiä.

Hippis matki hömppistä. Se oli ainokainen – olikohan kavereille talvi ollut liian kylymä? Kk sitten niitä oli vielä puolen kymmentä. Jätin laavun juurelle auringonkukansiemeniä. En tiedä kelpaako ne muille kuin hiirille ja myyrille – jälistä päätelleen.

Kanavilla oli paljon tuoreita saukon jälkiä. Eilen oli ollut vilskettä. Yritin selvittää mitkä olisivat tuoreimmat, että olisko oltu liikkeellä myös tänään? Höh, sitten näin saukon uittotuvan saunan rannassa. Affenia söi… Olin kenkäillyt tuosta 10 minsaa aiemmin. Hiipparoi takasin, mutta saukko häippäs – jäi vain reikä jäähän…

Kaksi tuntia kenkäilin ristiin ja rastiin, joka sai aika hyvin hien pintaan. Kenkäilykunnossa on parannettavaa. Lämmitin het saunan kotiin päästyäni, etten nyt vilustuisi.

Lissee kuvia hömppiksestä, hippiksestä ja lutriksesta nuamakirjankalleriassa.

  • Jaa

4 Kommentit

  1. Nyt on ollut hyvät lumessatarpomiskelit, lunta on mukavasti niin että pääsee tunnelman mutta se on kevyttä ja pehmeää niin ettei ole raskas kulkea, edes kengättömänä. Itse talsin viikonloppuna (ilman kenkiä) päivittäin pitkät metsäretket.
    Hippiäiskuva on hieno, tykkään tunnelmasta. On se vaan pienenpieni.

    • Kummasti nuo lättäjalat ovat keventäneet matkaa ja varsinkin kun pääsee tallomaan pari päivää vanhojam omkia jälkiä. MUkavasti valoakin alkaa jo olla… kokoajan lisii. Pieni se on mutta vikkelä.

  2. Upea pitkospuukuva, eivätkä todella muutkaan kuvat joudu häpeämään. Hienosti kuvattua, kaunista talvea roppakaupalla. Puun juurella kekkaloiva hömppi on pienuudessaan ja ihmettelevänä kerrassaan sydämeen käyvä. Upea kuvapostaus, taas kerran, eli taattua sinua…:)