Muailmalle

Webbikamerapöntöstä lähettiin eilen muailmalle.

Sattumalta huomasin ikkunasta kun räpisköijä lensi emon perässä syreeniin. Se oli ensimmäinen – muut olivat illan vielä pönttöruokinnalla.

Loput poikaset olivat lentäneet aamun aikaisina tunteina pöntöstä muailmalle – ei näy, ei kuulu. Pahnanpohjimmainen ei selvinnyt… Putsasin pöntön, jos emot yrittää vielä toista poikuetta.

2015-03-04T11:00:15+00:0019.06.2011|6 Comments

6 Comments

 1. Sirkku 19.6.2011 at 10:39

  On se hengissäselviäminen taistelua pienillekin luontokappaleille. Ja tuollaisten iippiäisten elo kun varsinkin on aika pienestä kiinni.
  Kuvat on taas oikein kauniita.
  Onko sulla kuvausreissuja suunnitteilla?

 2. Elisa 19.6.2011 at 11:31

  Voi kun ovatkin suloisia! Huomasin että olet hankkinut uuden kameran.. mitäs tykkäät tästä mallista?

 3. uuvana 19.6.2011 at 21:01

  On tuo mahtava ilme, aivan myrtsinä. 😀

  Tinttien pojat lähtevät usein aika reippaasti matkaan, pesän ympäristöön ei jäädä turhaan pyörimään. Nyt sadekeleillä on hyönteisetkin olleet vähän vähissä. Seurailin joku päivä sitten kun emotalitintti kaivoi oikein hartiavoimin vanhan talviruokintapaikan pohjaa, rivi lapsia huusi vieressä. Tuntui sieltä aika lailla jotakin jyväntapaista vielä irtoavan, vähän väliä oli vietävää nakutettavaksi vuoron perään kullekin lapselle.

 4. Manteli 19.6.2011 at 22:43

  Suloinen mutrusuu, eipä tästä enää kuvat parane. Toivottavasti sää tästä vähän kohentuu, että elämän alku olisi vähän helpompaa.

 5. Pitsit sekaisin 20.6.2011 at 00:57

  Todella hienot otokset. Ok, webbikamerapönttö varmasti sai ylimmän siivekkään tosiaan mutruilemaan, mutta niinpä kait tekisi kuka tahansa, jos kotipömpelissä olisi kamera 24/7 kuvaamassa…:)

 6. ATToivanen 20.6.2011 at 07:51

  Sirkku: Niin, en tiedä kuinka moni selvisi tiukasta harakkavartioinnista. Harakka oli tehnyt yllätyshyökkäyksiä pöntön läheisyyteen saman päivän aikana useita. Toivotaan että moni… Kaikenlaista on suunniteltu, muttei mitään varmaan. Extempore lähtöjä tulle ilman mukaan 8)

  Elisa: Pohdin, että hommaanko 60D vaiko 7D:n. 60D oli mennyt pilalle: SD-kortti ja lelukoko ja … 7D tykkään tarkennussysteemien laajuudesta ja paremmasta kohinasuhteesta. Pitkäputkikin on tiukemmin kiinni. FullHD viteoo voi nyt kuvata pitkällä putkella – tosin ilman zoomausta. Ainut mikä harmittaa, ettei valitsin ole lukollinen. Meni taas muutama sata kuvaa kun rymysin mettässä ja valitsin oli missä sattuu. Sen sais lukollisena satkulla, mutta pitäs käyttää huollossa.

  uuvana: Naapurin sinitinttipönttö tyhjeni samana aamuna ja äänestä päätellen molemmat poikueet suuntasivat harakan pesästä poispäin. Sellanen on tuossa virusnaapurin naapurin pihassa. Seurasin emojen touhuja ja hyvin näky riittävän apetta: pääsääntöisesti perhosen toukkia ja muita matoja… Nyt on meilläkin märempää.

  Manteli: Se varmaan ihmetteli, että mikäs jättiläinen se tuo on. Pöntöstä lähdöstä oli vain muutama minuutti 8)

  Pitsit sekaisin: Niin, se vaara on olemassa, kun pesii rapapazzi Toivasen pihalle 8)

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus