logo

Kyykiärmeen luikero

Erehyin nuamakirjassa sanomaan, etten ole nähnyt Leppävirralla kyykiärmettä. Sain het kutsun ja oppaan kyymettälle. Itse asiassa löysimme melkein kierroksemme lähtöpisteestä yhden tumman yksilön. Kyllä kannatti…

 • Jaa

8 Kommentit

 1. Niin kannatti, sait hienot kuvat, näistä kyykuvista aina innostun, kyy on mielestäni hyvin kaunis ja kuvauksellinen eläin. Silmät kuin rubiinit ja kaikilla yksilöillä oma kuviointinsa. Meilläpäin saattaa nähdä kolmekin kyytä samana päivänä, jos onnestaa, mutta luikerot ovat niin arkoja, että kuvat jäävät usein ottamatta.
  Hienot kuvakulmat sinulla.

 2. Jopas myrkyn lykkäsi. Itse en ole koskaan päässyt ottamaan tällaisia lähikuvia käärmeistä, vaikka niihin jonkin verran törmäänkin. Nyt jo kompastelen kunnioituksesta…:)

 3. Täällä näkis kyitä enemmänkin. Kyykallio tuossa vieressä. En mee kyllä lähellekkään, kun kerran käärmeen päältä kävelin.

 4. Manteli: Arka oli tämäkin. Luikertel aina piiloon, mutta onnkeis oli kaveri hätistämässä piilosta näkyville. Komee se on.

  Pitsit sekaisin: Kerta oli tämä minullekin ensimmäinen. Ei kuulema niin harvinaista herkkua kuin luulin…

  Helmilankaa: Pakoonhan se pyrkii, jos pääsee jos ei pääse – niin sitten purasee. Minäkin olin vain krokseissa kyymettällä. Kaveri tokas että onpas kyymettästys kengät sulla 8)

 5. On se vaan kaunis eläin. Harmi, kun sitä pelätään ja vainotaan. Sivistysvaltioissahan kyy on rauhoitettu… Kerran olen päässyt kuvaamaan kyytä, pakoon luikerteli aika pian, kun oli päivälevolta häiritty. Pyysin anteeksi.

 6. irma: Kuvaussessio kesti pari min, että sen jälkeen se sai jäädä paistattelemaan ja palasikin samalle paikalle het…

 7. No kyllä kannatti valitella kiärmeettömyyttä kun heti pääsit oikein aitiopaikalle. Ompahan naamakirjasta siis jotain oikeaa hyötyäkin. 😉

  Vaan kyllä on komea otus, punaiset silmät oikein hehkuvat.