logo

Vahdissa

Joo, täällä oon. Saitte ettiäkin mua… Ai, mitäkö teen täällä? Ootan että ukko tois myyräpaistia poijille. Tuolla männyissä ei voi ootella, kun varikset alkaa haastaa riitaa.

Missä se ukko kuppaa?

Jaa, pistäskö itte alkaa pyytää…

 • Jaa

7 Kommentit

 1. Viiru on symppis pöllö ja puolustaa ’verisesti’ pesuettaan. Vieläkin muistan, kun muutama vuosi sitten sain olla mukana poikasten rengastuksessa. Emo oli tosin ilmeisesti niin nuori, että vierasti outoa porukkaa ja pysytteli kauempana tarkkailuasemissa rengastuksen ajan.

 2. Kaunis tummasilmä, olemus varsin sulokas, ei luulisi, että on niin äkeä puolustaessaan poikasia. Tämä taitaa olla varsin lempeä yksilö, kun suostuu kuvattavaksi. Hienot kuvat!

 3. Aivan upea kuvasarja kameran linssiin harvemmin tarttuvasta herkkukohteesta. Tyyppi näyttää niin rauhalliselta, että oletteko parempiakin tuttuja, on kuin lintu tietäisi, ettei kuvaajasta ole haittaa hänen reviirillään.:)

 4. On kyllä hieno tarkkailtava siellä sinulla. Pöllöt on aina jotenkin ykkösiä. Viirulla on vielä niin arvoituksellisen syvät pikimustat silmät.
  Mukavaa kun päivität viirujen elämää meille, näitä on kiva seurata.

 5. Elisa: Komea on myös kohde 8)

  Teuvo: Kiitos! Tiira on myös komee lintu 8)

  irma: Joo, polulla pitää liikkua varoen ja yrittää paikallistaa emo, ettei vaan eksy pesästä lähteneiden poikien lähelle.

  Manteli: Se on tottunut immeisiin, koska pönttö on polun vieressä, josta kulkee turisteja ja kalastajia koskelle päivittäin. Pöntön alle ei kannata mennä. Nokka alkaa napsaa varoitukseksi ja voi saada kynsistä jakauksen päähänsä.

  Pitsit sekaisin: Ollaan tuttuja toissa keväältä. Kävi se silloin päälle mutta perui hyökkäyksen 2m päässä. Olin vahingossa eksynyt pöntöstä lähteneen poikasen lähelle. Seuraan pesää ja pöllöjä kunnioittavan etäältä etten häiritse.

  uuvana: Päivitellään… Emo on ulkona pesästä mutta luukulla ei vielä näy poikasia. Taitavat olla vielä niin pieniä.