logo

Hereillä

Koskella kävi kova jodlaus – vaikka minkälaista laulajaa. Olispa sellainen pää että muistas kaikki ja vois kuunnella lintucd:ltä – se oli tämä, mutta ei…

Pöntössä oltiin hereillä. Pää ei ensin näkynyt, mutta kun se kuuli mun askeleet polulla, pää nousi kattomaan että kukas siellä. Kuljeskelin ohi pari kertaa ja viimesellä kerralla ei enää viititty kurkaamaan: oliko tullut uni vaiko joko mut tunnistetaan askelista?

 Näin kevään ensimmäisen västäräkin.

Punarinnat kilpalauloivat korkeiden kuusien latvoissa.

Koko talvena en nähnyt palokärkeä tai puukiipijää ja tänään molemmat olivat melkein tarjottimella. Palokärki rummutteli reviiriään joka saarella ja nimellä mutta ei päästänyt kuvausetäisyydelle. Kiipijän kuvaamisen ainoon tilanteen hukkasin sohimiseen…

Jospa luvattu lämmin toisi lisää vilinää…

 • Jaa

6 Kommentit

 1. Onpas mukavat bongaukset tänäänkin 😉 Västistä en ole vielä nähnyt vaikka se on kuulema saapunutkin tännekin jo. Ja aina pitää jäädä haasteita seuraavaan kertaan, eikö 😉 Aurinkoista pääsiäistä!

 2. Kevät etenee ja päät heiluvat, vilkkuvat ja ilahtelevat.
  Västäräkin näin aamusella töihin polkiessa, mutta punarinta on vielä näkemättä.
  Nyt lupasivat hyviä ja lämpöisiä ilmoja ja varmasti lintuja näkyy, monenmoisia.

 3. Oivat bongaukset sinulla, västäräkkikin. Asustaako pöntössä viirupöllö? Viirupöllöt ovat kuulemma vähän äkäisiä poikasaikaan, eräs tuttavani joutui käymään tikattavana terkkarissa, kun eksyi pöllönpesälle.
  Puukiipijää olen usein seurannut, mutta kuvaaminen on hankalaa, ehkä tänä kesänä onnistaa.
  Punarinnat laulavat täälläkin kilpaa, aika kiva luritus.
  Hyvää pääsiäisenaikaa ja mukavia kuvaushetkiä!

 4. Viiru taitaa luurata pöntössä. Nyt tulee kevät/kesä hirmu vauhdilla. Ei oikein tiedä, mihin silmänsä ja korvansa laittaisi. Onneksi on neljä päivää vapaata kuljeskella, kuvaillakin toivottavasti… Kivat bongaukset.

 5. Viiruhan se siellä luurailee, mukavaa että on oikein asettunut taloksi. Kannattaa vaan olla pesän maastossa varuillaan sitten kun poikaset aikanaan ovat liikenteessä, viiru voi tunnetusti olla äkäinen pesänsä puolustaja.

  Nyt on melkein kuin kesäkelit pamahtaneet, mukava oli tänään istuskella auringossa tuulensuojassa, +22C… aijai. 🙂

  Hyvää pääsiäisenseudun aikaa!

 6. Elisa: Kiitos! Tässä on alkupääsiäinen mennyt puuhasteluissa – pakollisia kevään kuvoita. Jospa tänään tuonne luontoon…

  Pehmyt piirto: Nyt varmasti muutto on kiihkeimmillään näiden lämpimien ansiosta.

  Manteli: Viiruhan se siellä hautoo. Toissa keväänä eksyin tietämättäni liian lähelle viirun poikasta. Emo hyökkäs mutta kääntyi 2 m ennen mua kun tarjosin sille pitkää putkee kameraa suojaksi. Kerrasta oppii 8)

  irma: Niin, hiljaisen talven jälkeen on niin paljon ihmeteltävää, että ei kaikkea kerkii rekisteröidä.

  uuvana: Kun pojat lähtee pesästä niin ensimmäiseksi pitää etsiä emo, jotta näkee mitä se aikoo. Poikia on niin hankala erottaa pusikoista… Kiitos! Kuten myös. On nyt mukavan lämmintä…