logo

Ei enää – lainaa vain…

Tämä vuonna olin hyvissä ajoin Leppävirran kirjaston poistomyynnissä – ja se kannatti. Poistoissa oli paljon kuvakirjoja – aina 60-luvulta lähtien.

Kannoin kirjoja kaksi kassillista kotio. Selaillessa kirjoja voin vaan todeta, että saatiin sitä aikaan hyviä kuvia ennen digiaikaakin – silloin ammattilaiset olivat ammattilaisia. Nykyään kuka vaan pääsee tekemään kuvista kirjan. Niin se maailma muuttuu…

Enitin mua viehätti vanhimmat kuvakirjat. 60-luvun valokuvissa on oma värimaailma – johtuu painotekniikasta: lämpimät värit. Kehvon ja Ruijan kirjoissa (ylänurkat) kuvat oli liimattu kirjaan – sen ajan hifipainotekniikkaa.

70-luvun kirjoissa oli taasen oma tunnelmansa – realistisempi näkökulma elinympäristöömme. Näistä kuvista tulee mieleen kaupunkilapsuus muailman navalla.

Poistoissa oli myös LP-levyjä – lähinnä klassista, mutta mukaan tarttui jassia – lähes kuuntelematon laatikko…

Ray Charles, Cleo Laine & Frank DeVol – Porgy & Bess
(RCA 1976 2LP Box Set – laatikon kannessa eri kuva Raystä)

Näitä kirjoja tutkiskellessa menee monta monituista iltaa. Kirjoista alkaa tulla onkelma – hyllytila ja seinätila hyllyille alkaa loppumaan.

  • Jaa

5 Kommentit

  1. Maria Veikontytär: Viime vuonna ei ollut näin hyviä kirjoja.

    Hedly: Kannattaa käydä kysäsemässä. Meillä on aina näin Lainan päivän tienoilla.

  2. No jo on aarteita ollut poistokasassa! hienolta saaliilta näyttää. Itse kolusin vastaavia ”tilaisuuksia” monet vuodet, mutta pari vuotta sitten päätin että nyt alkaa olla kirjoja jo niin paljon että täytyy lopettaa hamstraus, ei ole tilaakaan kunnolla kun neliöitä on rajallinen määrä. Mutta nuo vanhimmat löytösi ovat kylä hienoja, semmoisiin olisin itsekin voinut vielä sortua jos olisi kohdalle sattunut.