Lauhtuvaa

Tänään lauhtui selvästi – lähelle nollaa. En tykännyt yhtään. Koskella oli hankala rymytä umpihangessa joka livetti vanhoilla jälillä. Pakkasella on mukavampaa.

Kokeilin GPS:ää kuinka se seuraa mua. Liekkö kartoissa vai missä vikaa, mutta jälki oli parikymmentä metriä sivussa. Kiersin rantoja myöten. Jälki on saatu aikaan Nokia 5230 ja sen ilmasella Sports Tracker sovelluksella. Kokeilen tässä lähiaikoina myös maksullista ViewRanger karttatrackeriä, jossa ollaan maksullisella 1:20 000 peruskartalla. Latasin siitä kokeiluversion kahdella ilmasella karttapalalla. Onks teillä kokemuksia känny mettäGPS:sänä?

Kara järjesti mulle ruokailunäytöksen.
Nam!

Sitten sain tähtäimeen vikkeläliikkeisen paskeripään. Eihän tämä vaan ole viitatiainen? Tuo mahan rusehtavuus pisti epäilemään, kun tavallisesti täällä hömpät ovat lähes valkoisen harmaita mahasta.


Hömppänä sitä pien, jos joku ei vahvista tota viitaserkuksi. Niitähän on kyllä ollut liikenteessä tavallista enemmän…

2015-03-04T11:07:57+00:0008.01.2011|6 Comments

6 Comments

 1. Elisa 8.1.2011 at 17:15

  Ei ollut meillä nollassa, eikä plussallakaan, miinus viidessä käväsi kuitenkin 🙂 Mulla oli kännykässä tuo SportsTracker kesällä, vaan kokeiluaika meni umpeen.. en tiedä saisiko sitä uudestaan? Täällä on myös viitatiainen pyörinyt, kuulema hyvä tunnistusmerkki on jos silmä menee tuon mustan ja valkean reunan *yli* eli ei ole tasainen tuo viiva..

 2. Pehmyt piirto 9.1.2011 at 12:38

  Noista laitteista en tiedä. Tintistä kyllä minäkin sanoisin, että viitaserkku, mutta enhän minä noista linnuistakaan kovin paljon tiiä. Tiirailin tuon Elisan ohjeiden mukaan ja eikös sillä silmä mene mustan ja valkean reunan yli.
  Tällainen asiantuntia täällä.

 3. uuvana 10.1.2011 at 20:36

  Hienoja karakuvia olet saanut, kivan tilanteen pääsit tallentamaan. Itsekin päsin karaa katselemaan juuri viikonloppuna, mutta kuvaussää ei ollut kauhean hyvä, vähän valo vähissä.

  Alimmasta tintistä on vähän paha sanoa. Leukalappu on usein yksi tuntomerkki, mutta ei oikein näy kuvissa. Ääni olisi melkein paras tuntomerkki, mutta en tiedä laitoitko merkille(?):

  Sikäli kun arvailla uskallan, tuossa kuvissa minusta näkyy hömötiaiselle tyypillinensiipisulkien harmaa “reunuspaneeli”. Ei pitäisi olla viitatiaisella noin selvä käsittääkseni.
  Täällä voi vaikka vertailla kuvia lajeista:

  viitatiainen:
  http://www.lintukuva.fi/lajikuvat/parpal/index.php

  hömötiainen:
  http://www.lintukuva.fi/lajikuvat/parmon/index.php

  Yksi tunnusmerkki on myös viitatiaisen päälaen musta joka on kiiltävämmän musta kuin hömötiaisella – tosin kuvista vaikea tuota asiaa päätellä.
  Eli ehkä itse ehkä tässä veikkaisin hömöä. Jotkut linnut voivat olla vähän rusehtavan värisiä, olen joskus huomanut – en tiedä johtuuko likaisesta tai kuluneesta(?) höyhenpuvusta vai mistä.

 4. ATToivanen 13.1.2011 at 15:50

  Elisa: Nyt jo onneksi pakastaa. Alkoi jo talviväsy painaa näillä kaljamilla.

  Pehmyt piirto: Niin, olisko tolla…

  uuvana: Kiitos hyvästä infosta. Kyllä se taitaa olla pelkkä hömppä kuten arvelinkin. Valoa on ikävän vähän ja harmaata on jatkunut toista viikkoa. Alkaa mökkihöperyys iskeä.

 5. Hedly 19.1.2011 at 15:29

  Minulla käytössä kans tuo sama ohjelma kännykässä mutta en ole kauheasti siihen vielä perehtynyt…aika kivasti näyttää reitin eikä mielestäni hirveesti heittänyt kartalla polut. Tässä eräänä päivä taisimme kokeilla google mapsia ja silloin oli polut reilusti sivussa, liekö jokin väliaikainen häiriö ollut koska myöhemmin ihan ok.
  Nyt vielä mielessä että hommaisin sykevyön jonka voi tuohon ohjelmaan yhdistää, omani on sen verran vanha( vaikka Polarin onkin) ettei suostu yhdessä toimimaan =). Jos sitten tulis oikein tarkat tulokset kun sykekin mukana…minä kun harrastan siellä lumessa rämpimistä ja se nostattaa kyllä sykkeen =)

 6. ATToivanen 22.1.2011 at 18:20

  Hedly: Joo, niin siinä olis mahdollisuus tuolle sykemittarille. Mua kiinnostaa enemmän tuo tarkka paikka ja taitaa nyt ViewRangerin hommatuani jäädä toi vähemmälle…

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus