Lintuniemen rengaslöytö

Näin loppukesästä mulla on tapana lähteä tuulettumaan Virmaalle. Tulin eilen suoraan töistä ja illalla sain jo sormet ruvelle hauenhampaista, mutten syötävän kokoista. Onneksi isäukko oli laskenut paremmalla tuurilla muikkuverkot.

Tänään päätin käydä Lintuniemessä – perinteinen lenkki. Melkein perillä niemen kärjessä, löysin polun vierestä raadon.

Kyseessä oli lintu ja jalassa oli rengas. Olisko lintu ollut variksen kokoa – en tiedä… En kyllä arvaile mikä lintu tää vois olla.

Tarkastelin sitä paremmin ja Museum Zoo Helsinki siinä renkaassa luki.

Tutkin ympäristöä lisää ja tein parin metrin päästä sulkalöydön. Liekkö kuulunut noille jaloille? Toivottavasti se ei ole sääksen poikanen. Ne pesii tuossa keskellä selkää Huuhin saarilla ja tänä kesänä tähän Lintuniemeen – ihan parin sadan metrin päähän löytöpaikasta – on alettu kanssa kyhäämään uutta pesää. Nuo ei oikein näytä sääksen sulilta.

Avasin renkaan mökillä ja tein siitä ilmoituksen Helsingin yliopiston Luonnontieteelliselle museolle. Vastausta odotellaan innolla 8)

2015-03-04T12:30:27+00:0019.08.2010|5 Comments

5 Comments

 1. Uuna 19.8.2010 at 19:34

  Hyvä että löysit ja otit talteen. Mielenkiintoista kuulla, mikä lintu on kyseessä. Kyllä rengatuksella on suuri merkitys tiedon ja tutkimuksen takia.

 2. irma 20.8.2010 at 18:48

  Laitahan sitten tietoa meillekin.

 3. Taru 21.8.2010 at 09:49

  No huh, paha mennä tuosta sulkakasasta sanomaan, mikä lintu kyseessä. Mutta saat varmasti vastauksen lintutieteellisestä…ei tuommoisiin rengaslintuihin kai kovin usein edes törmää.
  Kivoja lähikuvia siilistä ja oravasta tuolla aikaisemmassa : )

 4. uuvana 27.8.2010 at 15:57

  Tuo sulkakimppu melkein näyttäisi harakanpyrstöltä, mutta viakea tietysti sanoa kun kuvasta on mahdoton ihan arvioida sulkien kokoa.
  Laitapa tietoa kun Eläinmuseolta kertovat, kiinnostaa kuulla minuakin.

  Pari rengaslöytöä olen itse palauttanut museolle. Yksi oli huuhkaja joka löytyi kerran sähkölankaan lentäneenä, muut pikkulintuja.

 5. ATToivanen 27.8.2010 at 17:09

  Uuna: Vielä ei ole kuulunut mitään…

  irma: Laitan tietoja.

  Taru: Niin, variksen harmaatahan noissa on…

  uuvana: Joo, harakan sulilta näyttää. Tässä meidän kotipihalla hyppeli pari viikkoa sitten talitintin poikanen, jolla oli kanssa kihlat. Kuvaan ei tarttunut kuin pari numeroa…

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus