logo

Lipstikka kukkii

Lipstikka (liperi) on intoutunut tänä kesänä kasvamaan pihallamme oikein urakalla. Se on erittäin hyvä lihakeiton mauste. Sitä kuluu niin vähän, että ei olla tänä vuonna tarvittu kuivattaa vaan heitelty raakana keittoihin jne.

Sillä alkaa olla korkeutta jo kolmatta metriä.

Sen kukat ovat erityisesti ampiaisten mieleen.

Monet pelkäävät ampiaisia niiden äkäisyyden ja peräpiikin vuoksi. Eihän ne tee mitään, jos niitä ei ärsytä. Työnsin pokkarin miltein niihin kiinni ja ei ne välittäneet…

Eikun seuraavaan…

  • Jaa

6 Kommentit

  1. Komea pensas! Onko miten arka tuholaisille vai saako tuoksu aikaan luonnollisen karkoittamisen? Ampiaista minäkin kuvasin tänään, mutta taisi olla vielä ampiaisvauva, kun oli niin vähän keltaista..

  2. Elisa: Siitä hyvä kasvi, että se ei kelpaa kuin immeiselle. Vaasassa 4H piti lampaita vanhan tilan puutarhassa. Lampaat söi kaiken muun maata vasten paitsi jättivät lipstikan ihan koskematta 8)

  3. Lipstikka komistuu vuosi vuodelta, minullakin on se ryytimaallani. Amppareita tosiaan pelätään ihan turhaan. Elisan ampparikuvaa kävin juuri kommentoimassa, ettei amppari pistä, ellei mene sen pesälle sähläämään/huido turhanpäiten/istu sen päälle. Komeat kuvat.

  4. Täytyy myöntää, että tuo on vielä komeampi kuin minun lipstikkani mökillä :). On muuten ainoa ryyti, jota ihan oikeasti tulee ryytimaalta käytettyä.

  5. Iisi: Veikkaisin, ettei maistu sillekään.

    irma: Meilläkin se on tuossa jo viidettä tai kuudetta vuotta kasvamassa j nyt se on vasta innostunut.

    Hullukaali: Meillä on lipstikan lisäksi perinteisiä tillejä ja persiljoja.