Kuuman päivän ilta

Eilen oli lämmin ilta ja istuskelin takapihalla, kun ihmettelin pikkulintujen määrää. Niitä lenteli joka puolella. Otin kameran ja menin istuskelemaan etupihan nurmelle, kun jotenkin lintukeskittymä oli sillä puolella.

Langat oli kansoitettu usean eri lajin toimesta.

Syykin löytyi:

Mauriaisten häälento. Yritin kuvailla mahdollisimman monta eri lajia ja sukupuolta.

Varpusilla oli poikue syötettävänä.

Täytyy myöntää, etten kaikkia lajeja pystynyt ees tunnistamaan, kun seassa on tän kesän poikasia. Västäräkit ja varpuset tunnistin. Onko räksä räksä vai jokin muu rastas? Keitähän noi viiru- ja nappisilmät ovat?

2015-03-04T11:57:43+00:0027.07.2010|4 Comments

4 Comments

 1. Elisa 27.7.2010 at 13:00

  Maailman ehkä huonoimpana lintujen tunnistajana veikkailen että toinen ja kolmas olisivat pajulintuja? Kuusen oksalla voisi kököttää keltasirkku.. kumpiakin olen tänä vuonna kovasti bongaillut päivittäin. Kolmanneksi alin muistuttaa kovasti kirjosieppoa mutta siitä en ole yhtään varma..

 2. uuvana 27.7.2010 at 19:05

  Onpas siellä ollut vilinää kerrakseen! Tieto mainiosta ruokakattauksesta on näköjään kiirinyt laajalle. Hieno kuvakattaus.

  Alin näyttää räksältä, toiseksi alin kirjosiepolta. Kolmanneksi alin on leppälintu (punertavat pyrstön reunukset ja silmä on hyvin punarintamainen, iso), joko naaras tai samankesän poikanen kai voisi olla tuon värinen myös.
  iinkuin Elisa sanoi, kuusen latvassa on tosiaan keltasirkku, ja toiseksi ja kolmanneksi ylin on pajulintu (tiltaltti olisi samannäköinen mutta sillä olisi tummemmat jalat).
  Tuo punalehtisen tuhkapensaan(?) oksalla keikistelevä lintu on nyt äkkiä hankalin. Voisi olla joku pajulinun sukuinen (silmäjuova on niin selvä) tai ehkä joku kerttuihin kuuluva, väri on vain yllättävän harmaanhaalea ainakin tuossa kuvassa.

 3. irma 27.7.2010 at 20:39

  Voe mahoton. Onpas komea lintukavalkadi. Hyvä kun on lintutieteilijöitä (Elisa, Uuvana), jotka tunnistavat näitä. Liikuttava on varpusenpoika siivet levällään.

 4. ATToivanen 30.7.2010 at 13:37

  Kiitos lintutieteilijöille! Muuten olen teidän kanssa samaa mieltä, mutta keltasirkku on tod. näk. vihervarpunen. Se oli sen näköinen takaa toisessa kuvassa. Kerttu on kerttu mutta mikä kerttu? 8)

Comments are closed.

Kiinnostiko kuvat?
close slider

Kiinnostuitko Satunnaisen Retkuilijan valokuvista?
Ota yhteyttä!

Valokuvieni käytöstä julkaisuissa, verkkosivuilla jne. sekä kaupallisissa tarkoituksissa on sovittava erikseen.

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Kuvien käyttötarkoitus