logo

Perheelisäystä – pieniin päin

Olen pitkään haaveillut uudesta pokkarista. Tuon ison putken kantaminen joka paikkaan ei ole mielekästä. Hommasin sitten sellaisen – Canon PowerShot SX210 IS , joka toimii myös viiteokamerana, kun sellaistakaan ole koskaan aikaisemmin omistanut: kerralla sitten HD-tason kuvaa ja stereoäänellä. Värillähän ei ollut väliä, kuhan se oli musta.

Kivaa tässä kamerassa on 5 cm lähin tarkennusetäisyys. Kameran voi viedä melkein kiinni kohteeseen.

Johan sitä piti kokeilla viiteookin.

Aika näyttää onko peli sellainen kuin pitikin. Ainakin puolen päivän kokemuksella olen tyytyväinen.

 • Jaa

7 Kommentit

 1. Joskus tuntuu tosiaan raskaalta kantaa isoa kameraa, vaikka minulla ei ole edes puolia sinun arsenaalistasi.
  Kukka on pehmeä ja kaunis enkä noin lähelle pääskystä ole päässyt millään kameralla 🙂
  Mainio otsikko 😀

 2. Täällä myös taitaa tulla perheenlisäystä kesän aikana, kaksin verroinkin ehkä… ;). Hyvä, että teille tuli tämä ensin, niit voit sitten kertoa kokemuksia.

 3. Hienosti kuvaa kukkaa ja tirppaa. Huarapiäskyn iäntäkin vähäsen sait siepattua. Onnittelut perheenlisäyksestä! Marja- ja sienireissuilla pidän vanhaa pokkaria mukana, ihan hyvin toimii vielä.

 4. Uuna: Videokuvaus tällä onkin kaikkein hauskinta. laivarannan pääskyt ovat niin kesyjä, että parin metrin päähän ne tulee istuskelemaan.

  Hullukaali: Huomasin, että zoomatessa tuo lyhin tarkennusetäisyys kasvaa, joten se on vähän huonompi juttu eli zoomauksesta ei ole oikein hyötyä lähikuvauksessa.

  irma: Kiitos! Toi on mukava kakkoskamera mukana, jos haluaa maisemia niin ei tarvii pitkää putkee vaihdella laajakulmaan.

 5. Minulla on koko ajana retkillä pokkri mukana juuri lähinnä tuosta videokuvaussyystä. itselläni on Panasoicin pokkari jolla saa kanssa HD kuvaa stereoäänellä ja kun on 12x zoomi niin saa jopa vähän luontofilmiä otettua.
  Tuosta zoomista ja tarkennusetäisyydestä:
  minun pokkarissani zoomi toimii makronakin kun esin muistaa laittaa makrosäädön kamerasta päälle. Eli saa vaikka makrovideota ötököistä. Oletko kokeillut tuota?

  Tuota videota en pääse katsomaan kun vaatii sisääkirjautumisen facebookiin ja minä en ole ollut kiinnostunut sinne liittymään. En ole itse innostunut näistä ns. ”sosiaalisista medioista” kun en pidä niiden tavasta tallentaa ihmisten tietoja omiin tarkoituksiinsa. Googlen käytöstäkin olen vähitellen siirtymässä pois ihan smasta syystä.

 6. uuvana: Olen kokeillut makroa zoomilla, mutta minusta silti lyhin tarkennusetäisyys kasvaa zoomattaessa. Mutta pitää viellä kokeilla…

  Nyt pitäs viiteon näkyä kaikilla ilman fb kirjautumista. Noi yksityisyysasetukset on niin sekavat, että ei aina tiedä mikä näkyy ja mikä ei fb:n ulkopuolella.

  Niin netissä mikään ei ole ilmaista. Rahalla saa yksityisyyden ja ilmattex joutuu antamaan aina jotain… En näe sitä kovinkaan pahana. Isoveli valvoo aina jossain…

 7. Kiitos, nyt näkyi pääskyvideo.

  Joo, niinhän se isoveli tuppaa valvomaan… silti en siitä tykkää. 😉
  Nykymaailmassa alkaa vain joskus ahdistaa se että pitää koko ajan olla tavoitettavissa ei vain känykästä vaan monen muunkin median kautta ja että on melkein mahdoton kohta olla edes olemassa ihmisenä ilman että jättää itsestään ”asianmukaisia mediajälkiä” joka puolelle.

  Tuo tarkennusetäöisyyden kasvu voi tietysti olla kameramerkkikohtainenkin juttu. Olen aika monia pokkarimerkkejä viime vuosina kokeillut ja olen ollut huomaavinani että niissä on yllättävänkin paljo tuommoisia pieniä spesiaalieroja joita ei välttämättä heti huomaa.