logo

Siili lähti hoitoon

Helluntai on hyvä siivouspäivä – ainut jolloin moneen kk on joutanut siivota. Siinä siivotessa huomattiin kadulla oudosti liikkuva siili: se keinahteli ja eteni tosi verkkaisesti.

Hanskat käteen ja tutkimaan… Se meni verkkaisesti kerälle ja tärisi. Laiha se oli ja nenä oli ihan kuiva. Silmiä ei näkynyt turkin seasta. Kääntelin sitä ja sain kurkattua vatsapuolelle, ettei ainakaan mitään haavoja ollut.

Veimme sen pihalle ja tarjosimme juotavaa. Ei kelvannut – eikä juustokaan. Veimme sen sisälle lämpimään.

Etsiskelin apua netistä ja löysin http://www.siilikiikarissa.fi. Soitin Itä-Suomen neuvojalle ja hänen ohjeiden mukaan tein laatikosta väliaikaisen lepopaikan. Pyyhe olisi ollut parempi alusta. Harmi kun meiltä ei löytynyt ruiskua, jolla olisi voinut antaa sille vettä. Sovittiin, että hän noutaa siilin hoitoonsa.

Ei sille maistunut vesi eikä keitetty kananmunakaan. Siili nukkui pari tuntia laatikossa – hengitti tasaiseen.

Hoitaja tarkasteli myös siiliä ja ihmetteli sen tärinää ja huonoa kävelyä. Nestehukka oli suuri ja kirppuja siitä löytyi myös. Hän vei sen hoitoonsa ja sovittiin, että jos se selviää niin palautetaan takaisin tänne meille.

No, toivotaan, että siitä tulee vielä virkeästi vipeltävä siili.

 • Jaa

12 Kommentit

 1. Voi siilirukkaa! Arvostan näkemääsi vaivaa. Toivottavasti siili selviää.

 2. Voi ressupientä ;( Teit kaiken voitavasi, saapa nähdä miten käy. Kerran vuosia sitten meidänkin pihalle tuli siili, joka oli ihan tökkyrässä – ruokittiin sitä autotallissa, mutta sinne se sitten menehtyi. Hengitys oli alunalkaen jo tosi huonoa. Toivottavasti tälle käy paremmin. Äsken juuri siili kävi kipolla täydentämässä masuaan, joten onneksi näitä vielä riittää.

 3. Onneksi olitte tarkkana ja saitte siilin pikapikaa hyvään hoitoon.

 4. Voi pientä, kuiva nenä on huono homma. 🙁
  Hyvin toimittu. Toivottavasti siili siitä tokenee.

 5. Otimme mekin useita vuosia sitten kevätkohmeisen ja laihan siilin pahvilaatikkoon sisälle. Viikon täysihoidon jälkeen se ilmoitti selvästi olevansa kunnossa ja jäikin pihapiiriin koko kesäksi kinastelemaan lajitovereidensa kanssa ruokavuoroista.
  Tänä keväänä on vain kaksi syötettävää – toistaiseksi. Uroksen lailla käyttäytyvä piirittää sitä toista, oletettavasti naarasta, ahkerasti ja tositarkoituksella. Hyvässä lykyssä on lisänä muutama pikkusiili elokuussa.

  Iisi

 6. Uuna: Saas nähdä kuinka käy.

  Elisa: En ole aiemmin näin huonossa jamassa ollut siiliä nähnyt. Luulin sen ensin jääneen auton alle.

  Hullukaali: Onneksi hoitola on noin lähellä kuin Varkaudessa.

  uuvana: Toivotaan…

  Iisi: Kuulema juuston kannat ei olekaan hyvä siilin ruoka niiden suolaisuuden vuoksi. Pitäskö ihan hommata kissan ruokaa niille…

 7. Meillä syötetään kissan ja koiran kuivamuonaa siileille. Laitan kippoon myös vettä, että nappulat pehmenee. Hyvin kelpaa, paitsi että nyt viimeksi ostamassani pussissa oli jotain keltaisia tyynyjä nappuloitten seassa – ja ne jää melkein aina syömättä.

 8. Noin toimii todellinen luonnonystävä. Kerrohan sitten, miten pipin piikkipallon kävi.

 9. Siili kävi eläinlääkärillä tänään. Valitettavasti siili jouduttiin lopettamaan. Siili oli saanut jonkun iskun päähänsä, sen seurauksena oli auennut nenä ja alaleuka. Koko pään alueella oli vakavia vaurioita ja pitkälle edennyt tulehdus. Oli parempi antaa sen nukkua pois.

 10. niin tai sitten ei….jäi nuo viimeset kirjotukset lukematta….