logo

Sekaisin HDR:stä

Lainasin viikko sitten kirjan D. Nightingale: ”HDR luoville kuvaajille” – tai hommuutin kirjastoon… Olen pelehtinyt nyt Photarin ja HDR:ien kanssa viikon ja todennut PhotoShop CS3:n puutteelliseksi HDR-kuvien teossa, joten hommasin Photomatix Pro:n tänään.

Sillä saa helposti halutunlaista jälkeä. Tässä nyt sitten mun eka HDR-kuva: yhdistetty kolmesta eri RAW-kuvasta: automaatti-, -2EV- ja +2EV-valotetut kuvat.

Eka on aina eka ja siitä on hyvä parantaa… Vaatii lissää kokeiluja ja kuvia… mutta ”Flow – luomisen virtaa” näyttelyyn olis tarkoitus jokin saada… menin jo tänään lupaamaan niin paikallislehdelle 8)

Alla lähtökuvat (klikkaa suuremmiksi):

 • Jaa

11 Kommentit

 1. Hieno kuva! Laitapa seuraavan mukaan ne kuvat mistä fiksasit tämän – vaikka pienempänä.. Ajatus on käynyt mullakin mielessä, mutta valmista ei ole tullut- mutta ehdottomasti kannattaa jatkaa! Ja näyttää kuvat siis täälläkin..

 2. Elisa: Lisäsin originaalit. Kuvauksessa käytin kameran valotuksen automaattista haarukointia, joka ottaa noi kolme kuvaa.

 3. Kiva kun lisäsit nuo kuvat, kiitos. Mietin sitä itsekin, että onnistuuko se sillä auto:lla ja hyvä tietää, että onnistuu.
  Muistelen, että tuolla Photoshopin elementsillä voisi näitä tehdä..

 4. Elisa: Mä en uskonut kirjaa kun se väitti, että Photarilla ei saa sellaisia HDR-kuvia kuin haluaa. Tahkosin 2 päivää ja tulin samaan tulokseen. Kuviin ilmesty ihmeellisiä väriläikkiä ja sävyt oli arpapeliä.

 5. Aah ja voih! Hyvä että olet näyttelyn luvannut, saat toimeksi näitä enemmänkin. Toivottavasti päivämääräkin on lyöty lukkoon, se antaa lisää potkua.

  Kävin itse juuri tänään katsomassa kesänäyttelyni paikkaa ja olen tosi tyytyväinen. Tiloja oli viime käynniltä vielä paranneltu. Hieno paikka, vaikka kyse on ”vain” lasten näyttelystä tällä kertaa.

 6. Onnea HDR-maailmaan, se kuulemma vie mennessään.
  itse en ole hurahtaut vaikka tavallaan kiostaisi kokeilla, mutta kun en kanniskele jalustaa mukana kuvausreissuilla vaan kuvaan käsivaralta iin ei oikein hoodeeärrät onnistu.

  Miulla on muute kamerassani automaattinen HDR-toiminto, kamera ottaa vastaavat kuvat kuin tuossa ja myös yhdistää ne automaattisesti. Jostain luin, että se on kai yllättävänki hyvä. Epä ole kokeillut, tuosta jalusta syystä.

 7. Aikas jänskä juttu tuo HDR!
  Hyvä, kun sekosit siitä, saadaan toivon mukaan mekin täällä seurailla tuloksia…mielenkiintoista!

 8. Uuna: Päivämäärä on lukossa kuvat kuvattu – enää käpyttely, joka onkin hankalin vaihe – vielä.

  uuvana: Mikä kamera se osaa yhdistellä hdr:ksi? Eihän jalustaa aina tarvii. Tukee kameran kivee, pitkospuita, puunrunkoa, ym.ym.ym. vasten. Niin mä teen…