logo

Puolikylää

Kiipesin kylän kirkon torniin ottamaan valokuvia. Suntio esitteli tornia ja käytiin me kurkaamassa myös kirkon vintillä puoliksi palaneita kattolautoja ja -hirsiä. Kirkko oli meinannut kärähtää kokonaan salamaniskusta 40-luvulla.

Kellotasanteelta otin panoraamakuvia ja käytiin me huipullakin, mutta siellä ollut naakkaristikko esti panoraamakuvausta. Otin muutamia kuvia ristikon välistä.

Kasasin kuvista puolenkylän panoraaman. Toiselle puolelle jäi ikävä vastavalo ja isoja kuusia sekä ilikeesti väläkehtivä Unnukka. (vie hiiri kuvan oikealle tai vasemmalle reunalle niin kuva alkaa liikkua)

Tarkoitukseni oli kuvata enemmän infrasuktuuria – siis infratrukstuuria – ääh, antaa olla… siis kylän asutusta. Kuvan keskivälissä on aika tarkasti pohjoinen. Vasemmalla Vokkolan urheilualue ja Vesileppis, keskellä – maston takana Kauppilanmäki ja oikealle horisontin peittävä nyppylä on Leppävuori.

 • Jaa

6 Kommentit

 1. Tällainen maailmanpyörä sopii mullekin hyvin, ei tule paha olo! Hieno panoraamapyöritys – tuo sama sitten syksyllä ja talvella kanssa 😉

 2. Tuntuu olevan kirkko keskellä kylää, kuten kuuluukin. Eikä mikään tuppukylä ole, koska on rakennusta jos jonkinlaista.

 3. Eikös se koko kylä ole mäen päällä? Muistelen, kuinka raskasta oli 70-luvun alussa työntää polkupyörää keskustaan vievää tietä ylös. Tosin pyörässä (vanha vaihteeton naistenpyörä) oli lastattuna mm. teltta, makuupussi, nokipannu, vaatetta ja muuta rompetta. Pyöräretkellä olin matkalla kohti itäistä maata ja rajan pintaa ylös. Tulihan tuon kylän läpi ajettua viime kesänäkin, nyt tosin nelipyöräisellä.

  Minun pitää pyörittää tällaista panoraamaa hitaalla vaihteella, muuten alkaa huippaamaan.

 4. Taru: Odotin kyllä vielä mahtavampia näkymiä.

  Elisa: Mu olis pitänyt kuvata just kun alkaa vihertää – iliman lehtiä niin olis näkynyt rakennukset paremmin. Mutta tää vihreys tuli liian nopeesti.

  Uuna: Keksellä hyvinkin. Tuo liikenneympyrä lienee kylän napa 8)

  Pehmyt piirto: Joo, huipulla mun vähän jänskätti.

  irma: On se mäki edelleen. Se tie nousee tuolla Vesileppiksen oikeella puolella puiden piilossa. Kylläpä tuolla lastilla joutus taluttamaan.