logo

Kurnuttajaiset alkoivat

Tänään se sitten alkoi. Eilen oli vielä hiljaista – ei näkynyt yhtään kutua, mutta tänään oli jo kurnuttajaiset parhaimmillaan.

Huomenna jos lämpenee, niin toinenkin lammikko päässee vauhtiin.

Mutta naaraista näyttäs olevan kova pula – vieläkin.

 • Jaa

13 Kommentit

 1. No on siellä sammakoita oikein roppakaupalla. Mistä sen näkee, että kumpi on kumpi.
  Minkälaisista paikoista noita voisi etsiä. Kai ne ojissa kutee, ettei tarvitse lampea lähteä etsimään

 2. Pehmyt piirto: Vois sanoa soppakaupalla. Siitä, että yhden naaraan ympärille on kietoutunut 3-5 urosta. Tää on sellanen soistunut pusikko, jossa näin keväällä on ihan lammikko – alue jotain 20 neliöö ja syvyys jotain 0-30 cm. Tuossa kuntopulun vieressä olevassa ojassa kuteevat myös. Näyttää siltä ettei ne kovin viihdy virtaavassa vedessä. Kun kuvaili niin paikalle tuli myös ”alkuasukas”. Hän kertoi että kun he rakentivat 70-luvulla talon ja peittivät pihasta tollasen lammikon niin seuraavan keväänä oli sillä paikalla kymmeniä ellei satoja sammakoita ihmettelemässä, että missäs se lammikko on.

 3. Ennen meillä oli pihassa suurempi lammikko, sinne kerääntyi myös joka kevät muutama pari. Sitten porukka alkoi lisääntyä ja lisääntyä, kunnes yhtenä talvena tuli paksu jää jo marraskuussa ja sammakot jäi sinne alle. Ne eivät kai saaneet tiiviissä lammessa ilmaa, tai mikä lie, mutta parikymmentä löytyi keväällä koivet suorana.

  Aika köriläitä ovat kuvassasi. On kevät ja tekisi mieli kurnuttaa 🙂

 4. Sen kerran kun olen joskus sammakoita yrittänyt kuvata, ne painelivat heti veteen piiloon. Mutta sinäpä olet saanut ihan kunnollisen kokoelman kasaan. Ja miksei niitä tyttöjä voisi olla vähän enemmän, ettei tuollaista touhua tarvitsisi heidän sietää…

 5. Aika hurjat ’orkideat’ siellä on menossa.. Minäkin olen luullut, että lähteevät heti karkuun jos immeinen mene paikalle. Hienot kuvat, mutta tyttöjä saisi tosiaan olla enempi..

 6. Uuna: Onpas ollut kova kohtalo sammakoilla.

  irma: Juu, kyllä ne sukeltaa, mutta kun on liikkumatta niin ne tulee heti takaisin. Ovatkohan tytöt vielä nukkumassa?

  Elisa: Ilmeisesti mä en ole immeinen 8)

 7. Sammakot on musta yleensa niin ihania, mutta miten tuo sinun sammakkokeittosi näyttää niin iljettävältä ;D. Ja miksi ne ovat niin punaisia? Kummallisia sammakoita siellä…

 8. Hullukaali: Sellainen sekamelskahan se – kutua ja sammakoita 8) Mä luin kanssa jostain, että kutevat urokset ovat sinertäviä. Ei nää oo – nää on ruskeita.

 9. Oi, jo on sammakoita! Upea näky.

  Minä olen jo joka blogissa valittanut samaa, mutaa valitetaan vielä kerran: täällä ei ole yhtään sammakoita, vaikka kaikki ojapohjat olen koittanut koluta niin missään ei kurnuteta.
  Ei ole hyvä. 🙁

 10. uuvana: Ne taitaa siellä etelässä olla jo kutuajat ohi. Olisko ne kuteneet jo pari viikkoa sitten?

 11. Joo, kyllä kutuajat varmaan meni jo. Mutta silloinkin koitin katsella enkä mitään nähnyt. Outo juttu – vai oonko tullut sammakkosokeaksi kun ei silmään osunut?
  No nyt täytyy alkaa sihdata jos ilmestyy nuijapäitä ja pikkusammakoita jostain kuitenkin, siitähän sen sitten näkee.